reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Insulina w ciąży.

reklama
Ja przy insulinie zaczełam jeśc w miarę normalne obiady. Wiadomo, nie za dużo, nie za tłusto, ale i schabowy się zdarzył. I jakiś mały deserek też od czasu do czasu.
Polecam sernik dla cukrzyków, u mnie nie podnosił cukru, przepis znajdziesz w necie.

Teraz patrze, ze ty na poczatku ciaży. To chyba nie szalałabym jeszcze za bardzo z jedzeniem, przynajmniej przez trzy miesiace.
A ogólnie jak sobie radzisz, jak cukry?

Ja jadłam głównie kasze ale i ziemniaki z tym że małe porcje głównie ryby duszone z warzywami kurczak pieczony w folii a tak to dużo surowek dużo zielonej żółtej fasolki brokuły ogórki Lekarka polecała mi tzw zupy śmietnik głównie z kapusty warzyw trochę mięsa chudego Możesz jadać makarony z durum al dente zbożowe czy z warzywami ja robiłam i jadłam małe porcje i wogolę dawałam małe dawki insuliny Mnie lekarka mówiła że jak mam ochotę zjeść coś słodkiego to żeby zaraz po obiedzie zjeść ale mnie strasznie rósł cukier jak jadłam więc zostałam przy gorzkiej czekoladzie 70 % i prince polo Zamiast słodkiego wolałam zjeść kawałek owocu typu pół banana jabłko No może nie jest na początku łatwo ale warto i człowiek się lepiej czuję i dzidzia zdrowa

Piekłam sobie schab do kanapek zamiast wędlin a w pierwszym dniu jak upiekłam miałam kawałek mięsa również na obiad z kasza buraczkami lub szpinakiem Zupy jadłam ale rzadko czasem pomidorową do łyżki naturalnego ryżu rosół i mnóstwo do tego natki pietruszki warzywa wykladalam wszystkie na których się zupa gotowała ale ogólnie nie najadłam się tak zupa a jak zjadłam zupę to drugiego już nie jadłam

Zrezygnuj w ogole z chleba na kolcje w ogole. Zjedz duzo zoltego sera i wedliny z warzywami abys głodna nie była i rano powinno być lepiej.

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kamiladon mnie się wydaje, ze nie mozna zrezygnować z chleba na kolację, bo za chwilę bedą ketony.

Do góry