reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

INSEMINACJA 2022

Ja w ogóle nie biorę żadnych leków po IUI.
Co do owulacji - ja poznaje po śluzie no i robie te testy owulacyjne, zawsze 5 i potem sobie monitoruje jak to wygląda. Nie czuje bólu zazwyczaj, właśnie przy poprzedniej iui mnie bolały trochę, teraz nic. Więc to chyba nie ma związku.
a ja zawsze po iui dostaje progestron dopochwowo i bore go do dnia bety w Bocianie tez kazali mi brac. Zdziwilam sie ze nie bierzesz progesteronu tym bardziej na cyklu sztucznym gdzie organizm pracuje troche inaczej

reklama
a ja zawsze po iui dostaje progestron dopochwowo i bore go do dnia bety w Bocianie tez kazali mi brac. Zdziwilam sie ze nie bierzesz progesteronu tym bardziej na cyklu sztucznym gdzie organizm pracuje troche inaczej
co lekarz to inne podejscie...
a badasz progesteron w czasie cyklu, przed i po owulacji ?

Pytałam się lekarza o to (miałam badany poziom progesteronu w poprzednim cyklu też na Lamette) i mówił ze on jak na razie nie widzi takiej potrzeby

Jestem już po wizycie, pęcherzyk pękł za 12 dni mam zrobić betę, jeżeli się nie uda to w następnym cyklu podchodzimy do in vitro i oczywiście już mam problem... Muszę dowiedzieć się w który dniu trzeba oddać nasienie bo mój chłop w ostatnim tygodniu lutego jedzie na 5 dniowe szkolenie i jeżel miesiączka przyjdzie o czasie to będzie to 7-10 dzień cyklu i nie wiem czy akurat w tym czasie nie przypada zapłodnienie komórek

Muszę o tej bolesnej owulacji pogadać z lekarzem na następnej wizycie, bo coś mi się tu nie podoba. Oczywiście w necie opisane przyczyny - aż strach pomyśleć.
Póki co wmówilam sobie, że to przez stymulację 😉

dziewczyny w który dzień po iui zaczęłyście brać progesteron ?
ja dzisiaj jestem 3 dzień po iui a popołudniu mam dopiero wizytę, nie powinnam już przyjmować proga ?
nie pamietam jak stosowalam przy podprzednich probach, zapobiegawczono wczoraj wieczorem i dzisiaj rano wzielam sobie po tabletce poniewaz moj prog po owulacji lubi sobie spowolic, mam nadzieje ze nie zaszkodze sobie tymi 2 tabletkami.
Cześć, ja miałam progesteron już w dniu IUI, przez 2 tygodnie - ale tylko dopochwowo.

Jestem już po wizycie, pęcherzyk pękł za 12 dni mam zrobić betę, jeżeli się nie uda to w następnym cyklu podchodzimy do in vitro i oczywiście już mam problem... Muszę dowiedzieć się w który dniu trzeba oddać nasienie bo mój chłop w ostatnim tygodniu lutego jedzie na 5 dniowe szkolenie i jeżel miesiączka przyjdzie o czasie to będzie to 7-10 dzień cyklu i nie wiem czy akurat w tym czasie nie przypada zapłodnienie komórek
Cześć, Twój mąż musi być z Tobą w klinice w dniu punkcji - bo wtedy właśnie musi oddać nasienie. Teoretycznie jest to dzień owulacji, ale jeśli będziesz mieć stymulację, to może się to poprzesuwać - u mnie np. to był aż 19dc. Jeśli więc Twój mąż wyjedzie na 5 dni od 10dc, to może być mały problem....

reklama
Do góry