reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

INSEMINACJA 2022

Jakby wiedział czemu tak się dzieje to by nie była niepłodność idiopatyczna czyli niewyjaśniona ;). Nie wiem co masz przebadane - kariotypy, trombofilie, krzywą insulinową itp rzeczy badalicie? Miałaś robiona histeroskopię, badania hist pat endometrium?
Wszystko mam , kariotypy mutacje genów itp , drożność jajowodów też. Jedynie nie miałam robione histeroskopie

reklama
Czyli podchodzicie do tego Iui bez żadnych konkretnych wskazań? Założyliscie sobie ile razy chcecie spróbować? Jest w ogóle opcja, że potem pójdziecie w in vitro?
Tak bez wskazań. Lekarz powiedział od razu na in vitro bo wygląda na niepłodność z niewiadomego pochodzenia . Mówimy z mężem ze raz podejdziemy do insyminacji . TEZ NAM powiedział że na insyminacje jest tyle samo szans jak zajście naturalne

Tak bez wskazań. Lekarz powiedział od razu na in vitro bo wygląda na niepłodność z niewiadomego pochodzenia . Mówimy z mężem ze raz podejdziemy do insyminacji . TEZ NAM powiedział że na insyminacje jest tyle samo szans jak zajście naturalne
No jest tyle samo szans co naturalnie niestety. Więc to jakby nic nie daje w takim przypadku.

reklama
Mój ginekolog powiedział ostatnio, że przy naszych parametrach to chyba po prostu... nie mamy szczęścia. To jeszcze inna kwestia, bo być może rzeczywiście go nie mamy, ale z drugiej strony nieufundowane są takie słowa, bo nie przebadał mnie na tyle dokładnie, by mówić tylko o kwestii szczęścia...

Do góry