reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

INSEMINACJA 2022

reklama
Jakos 5-6 lipca mi wypada owulacja wiec wtedy pewnie inseminacja 🥰piszcie kiedy wy jak bedziecie juz wiedziec😀
Mi też tak wychodzi owulacja , teraz w czwartek mam dostać okres . Przed chwila zrobiłam test ciążowy cyklu z naszych starań i negatywy . 1 Lipca mam wizytę zobaczymy kiedy ja podkede do pierwszej insyminacji . W tym cyklu na 12dzien cyklu miałam owulacje i naturalnie nie zaszłam w ciążę. Nie rozumiem tego , skoro nic nie dolega to dlaczego jej nie ma

Hej dziewczyny stworzyłam nowy temat dla nas starających się o dzidziusia poprzez inseminacje w tym nowy roku 🎉🍾2022 miejmy nadzieje ze lepszym.

Staram się z mężem o dziecko od 5 lat, jesteśmy zdrowi wyniki badań są super, nasienie męża również bardzo dobre, lecz dzidziusia nie ma, postanowiliśmy zgłosić się do Kliniki Bocian, i już w tym miesiącu czeka nas pierwsza inseminacja z czego bardzo się cieszę i czekam na relacje z waszych starań 😘🎊
Hej , my z mężem też wyniki super jak i nasienie bardzo dobre. Jak u Ciebie sytuacja wygląda ?

19 cykl. W skrócie - wyniki nasienie są bardzo spoko. Wyniki moje też. Mam swoje owulacje, mam drożne jajowody (było sono). Nie wiadomo bo jest przyczyną. Ostatnie trzy cykle kolejny lekarz monitorował + braliśmy sterydy na wypadek gdyby to był problem immunologiczny ale nic z tego nie wynikało (trzeci cykl jest in progress). Lekarz robił mi w każdym cyklu test PCT, każdy był negatywny. I teraz nie wiadomo czy to po prostu słaba metoda badawcza czy coś jest na rzeczy więc wczoraj zasugerował że nie ma sensu dalej próbować w ten sposób i trzeba spróbować inseminacji. Także wracamy do kliniki gdzie na jesieni uznali że to niepłodność idiopatyczna i kazali czekać kilka miesięcy.
Jak u Ciebie sprawy się mają? Ja będę podchodzić do pierwszej insyminacji w lipcu . Nam też powiedzieli że niepłodności idiopatyczna .

Jak u Ciebie sprawy się mają? Ja będę podchodzić do pierwszej insyminacji w lipcu . Nam też powiedzieli że niepłodności idiopatyczna .
Jestem w trakcie pierwszej stymulacji do in vitro. Dalej nie wiadomo o co chodzi, mieliśmy dwie inseminacje, wszystko wyglądało super, żadna się nie udała. Miałam w międzyczasie jeszcze histeroskopię.

Także my uznaliśmy, że nie ma sensu więcej kasy ładować w inseminację, bo wychodzi drogo, nie ma żadnych wskazań i nie daje to nic więcej niż nasze starania naturalne.

Jestem w trakcie pierwszej stymulacji do in vitro. Dalej nie wiadomo o co chodzi, mieliśmy dwie inseminacje, wszystko wyglądało super, żadna się nie udała. Miałam w międzyczasie jeszcze histeroskopię.

Także my uznaliśmy, że nie ma sensu więcej kasy ładować w inseminację, bo wychodzi drogo, nie ma żadnych wskazań i nie daje to nic więcej niż nasze starania naturalne.
Ja Ci powiem , że ja sama do tej pory się zastanawiam czy ta insyminacja ma sens wgl . U nas też wszystko super a do tej pory brak ciąży. Wgl lekarz powiedział czemu tak się dzieje ?

Ja Ci powiem , że ja sama do tej pory się zastanawiam czy ta insyminacja ma sens wgl . U nas też wszystko super a do tej pory brak ciąży. Wgl lekarz powiedział czemu tak się dzieje ?
Też często słyszysz że masz odpuścić bo za bardzo chcesz ? Ja to od najbliższych słyszę. Powiem Ci ze nie idzie nie myśleć o dziecku

reklama
Jakby wiedział czemu tak się dzieje to by nie była niepłodność idiopatyczna czyli niewyjaśniona ;). Nie wiem co masz przebadane - kariotypy, trombofilie, krzywą insulinową itp rzeczy badalicie? Miałaś robiona histeroskopię, badania hist pat endometrium?

Do góry