reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

INSEMINACJA 2022

Zrozumiałam to tak, że jeśli stymulację skończylibyśmy na 3 zastrzykach to dalej by rósł już tylko jeden ten dominujący pęcherzyk, a ten mniejszy zacznie się wchłaniać a tak dalej stymulujemy i oba rosną 🤔
Ja brałam inne zastrzyki, ale wyglądało to tak: stymulacja trwa ok.10-11 dni. 7go dnia miałam 3 w miarę duże pęcherzyki. Stymulacja trwała dalej, a po 3 dniach był 1 wyraźnie dominujący, a tamte już nie urosły...

reklama
Hej wszystkim ! Update z mojej strony: dziś pierwszy dzień cyklu, więc w piątek lub sobotę zaczynam zastrzyki z Gonal f. 30/05 usg i inseminacja pewnie 1. czerwca. Dzień Dziecka? ;-)

Moje drogie mi iui nie przyniosło bobasów ale zdecydowałam się do in vitro i jutro mam punkcje . Życzę wszystkim wymarzonych pozytywnych testów a jak ktoś miał pytania o in vitro chętnie udzielę odp na to co będę wiedziec. Sama wielu informacji nie znalazłam na forach mnie intersujacych

U mnie niestety cykl stracony . Beta wykluczyła ciążę. Od 3 do 7dc mam brać teraz Lametta 2tabl.1 x dz. Czy któraś z Was brała ten lek .?
Tak ja biorę lecz 1 raz dziennie od 3dc do 8dc. Mam po nim 2 pecherzyki dominujące o wielkości 21-24mm i owulacje zawsze w 12dc. Nie mam żadnych skutków ubocznych.

Tak ja biorę lecz 1 raz dziennie od 3dc do 8dc. Mam po nim 2 pecherzyki dominujące o wielkości 21-24mm i owulacje zawsze w 12dc. Nie mam żadnych skutków ubocznych.
A ile zawsze miałaś pęcherzyków? Ja już że względu chyba na wiek 37l.tylko jeden .
Jakiej wielkości miałaś zawsze pęcherzyki. Ja owulacji w 15 dc. Ale w tym miesiącu tak to w 13 , 14 różnie ale może przez lek będzie teraz wcześniej. U mnie inseminacja
W 12dc zastrzyk z ovitrell i odrazu zabieg. a pecherzyk pękł w 15-16 dc..
Mam nadzieję że na stymulacji ten cykl będzie owocny .

A ile zawsze miałaś pęcherzyków? Ja już że względu chyba na wiek 37l.tylko jeden .
Jakiej wielkości miałaś zawsze pęcherzyki. Ja owulacji w 15 dc. Ale w tym miesiącu tak to w 13 , 14 różnie ale może przez lek będzie teraz wcześniej. U mnie inseminacja
W 12dc zastrzyk z ovitrell i odrazu zabieg. a pecherzyk pękł w 15-16 dc..
Mam nadzieję że na stymulacji ten cykl będzie owocny .
u mnie mimo lametta zawsze jeden pecherzyk

reklama
Witam po przerwie - u mnie po dwóch nieudanych IUI zdecydowałam się na Son0 i niestety wykazało niedrożność i to po pół roku od zabiegu udrażniania!!! :(. Jednocześnie mężowi HBA wyszło na poziomie 55% (inne parametry bardzo dobre z ruchliwością morfologią i liczebnością) zatem w IUI już nie inwestujemy, bo szansa minimalna by była niestety a czas ucieka. Życzymy Wam wszystkim tylko udanych testów po IUI i nie tylko - bądźmy dobrej myśli do końca! Pozdrawiamy

Do góry