gratuluję podjętej decyzji jeśli też się zdecyduję pozwolę sobie na konwersacje pozdrawiam i życzę dzieciątka już w pierwszej próbie.Moje drogie mi iui nie przyniosło bobasów ale zdecydowałam się do in vitro i jutro mam punkcje . Życzę wszystkim wymarzonych pozytywnych testów a jak ktoś miał pytania o in vitro chętnie udzielę odp na to co będę wiedziec. Sama wielu informacji nie znalazłam na forach mnie intersujacych
reklama
marzycielko
Fanka BB :)
tak mi przykroWitam po przerwie - u mnie po dwóch nieudanych IUI zdecydowałam się na Son0 i niestety wykazało niedrożność i to po pół roku od zabiegu udrażniania!!! . Jednocześnie mężowi HBA wyszło na poziomie 55% (inne parametry bardzo dobre z ruchliwością morfologią i liczebnością) zatem w IUI już nie inwestujemy, bo szansa minimalna by była niestety a czas ucieka. Życzymy Wam wszystkim tylko udanych testów po IUI i nie tylko - bądźmy dobrej myśli do końca! Pozdrawiamy
myslicie o in vitro ?
Myślimy, ale to niełatwa decyzja.tak mi przykro
myslicie o in vitro ?
marzycielko
trzymam kciuki za was i za kazda decyzje ktora podejmiecie <3Myślimy, ale to niełatwa decyzja.
Madame JS
Nie wiem, czy to kwestia wieku... celem w sumie jest 1, max 2 pęcherzyki, przy 3 u nas nie robi się inseminacji. Pewnie miałaś po prostu łagodną i dostosowaną stymulację.A ile zawsze miałaś pęcherzyków? Ja już że względu chyba na wiek 37l.tylko jeden .
Jakiej wielkości miałaś zawsze pęcherzyki. Ja owulacji w 15 dc. Ale w tym miesiącu tak to w 13 , 14 różnie ale może przez lek będzie teraz wcześniej. U mnie inseminacja
W 12dc zastrzyk z ovitrell i odrazu zabieg. a pecherzyk pękł w 15-16 dc..
Mam nadzieję że na stymulacji ten cykl będzie owocny .
marzycielko
hej dziewczyny,
jestem po wizycie moje jajeczko ma 20mm, jutro iui.
Ile godzin przed iui bierzecie Ovitrell ?
Madame JS
Aż tak w sumie nie mam tego zgranego w czasie. Teoretycznie owulacja powinna być 36h po Ovitrelle. Brałam zazwyczaj ok.20tej, a inseminację miałam raz o 11-tej, a raz po 14-tej...hej dziewczyny,
marzycielko
a jak ze współżycie po iui ?Aż tak w sumie nie mam tego zgranego w czasie. Teoretycznie owulacja powinna być 36h po Ovitrelle. Brałam zazwyczaj ok.20tej, a inseminację miałam raz o 11-tej, a raz po 14-tej...
nasz lekarz twierdzi ze można od razu po iui i tak ze robilismy przy dwoch iui a teraz sie zastanawiam czy przypadkiem nie utrudniamy drogi dotarcia do jajeczka tym najlepszym żołnierzom
Madame JS
Czytałam gdzieś, że to całkiem wskazane ok. 8h po inseminacji... ;-) No i muszę to pogodzić jakoś z codziennym progesteronem dopochwowym ;-)a jak ze współżycie po iui ?
nasz lekarz twierdzi ze można od razu po iui i tak ze robilismy przy dwoch iui a teraz sie zastanawiam czy przypadkiem nie utrudniamy drogi dotarcia do jajeczka tym najlepszym żołnierzom
reklama
Karo5677
Aktywna w BB
Jutro mam transfer trzymajcie za mnie kciukigratuluję podjętej decyzji jeśli też się zdecyduję pozwolę sobie na konwersacje pozdrawiam i życzę dzieciątka już w pierwszej próbie.
Podziel się: