reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

INSEMINACJA 2022

Moje drogie mi iui nie przyniosło bobasów ale zdecydowałam się do in vitro i jutro mam punkcje . Życzę wszystkim wymarzonych pozytywnych testów a jak ktoś miał pytania o in vitro chętnie udzielę odp na to co będę wiedziec. Sama wielu informacji nie znalazłam na forach mnie intersujacych
gratuluję podjętej decyzji:) jeśli też się zdecyduję pozwolę sobie na konwersacje:) pozdrawiam i życzę dzieciątka 💞 już w pierwszej próbie.

reklama
Witam po przerwie - u mnie po dwóch nieudanych IUI zdecydowałam się na Son0 i niestety wykazało niedrożność i to po pół roku od zabiegu udrażniania!!! :(. Jednocześnie mężowi HBA wyszło na poziomie 55% (inne parametry bardzo dobre z ruchliwością morfologią i liczebnością) zatem w IUI już nie inwestujemy, bo szansa minimalna by była niestety a czas ucieka. Życzymy Wam wszystkim tylko udanych testów po IUI i nie tylko - bądźmy dobrej myśli do końca! Pozdrawiamy
tak mi przykro :(
myslicie o in vitro ?

A ile zawsze miałaś pęcherzyków? Ja już że względu chyba na wiek 37l.tylko jeden .
Jakiej wielkości miałaś zawsze pęcherzyki. Ja owulacji w 15 dc. Ale w tym miesiącu tak to w 13 , 14 różnie ale może przez lek będzie teraz wcześniej. U mnie inseminacja
W 12dc zastrzyk z ovitrell i odrazu zabieg. a pecherzyk pękł w 15-16 dc..
Mam nadzieję że na stymulacji ten cykl będzie owocny .
Nie wiem, czy to kwestia wieku... celem w sumie jest 1, max 2 pęcherzyki, przy 3 u nas nie robi się inseminacji. Pewnie miałaś po prostu łagodną i dostosowaną stymulację.

hej dziewczyny,
jestem po wizycie moje jajeczko ma 20mm, jutro iui.
Ile godzin przed iui bierzecie Ovitrell ?
Aż tak w sumie nie mam tego zgranego w czasie. Teoretycznie owulacja powinna być 36h po Ovitrelle. Brałam zazwyczaj ok.20tej, a inseminację miałam raz o 11-tej, a raz po 14-tej...

Aż tak w sumie nie mam tego zgranego w czasie. Teoretycznie owulacja powinna być 36h po Ovitrelle. Brałam zazwyczaj ok.20tej, a inseminację miałam raz o 11-tej, a raz po 14-tej...
a jak ze współżycie po iui ?
nasz lekarz twierdzi ze można od razu po iui i tak ze robilismy przy dwoch iui a teraz sie zastanawiam czy przypadkiem nie utrudniamy drogi dotarcia do jajeczka tym najlepszym żołnierzom

a jak ze współżycie po iui ?
nasz lekarz twierdzi ze można od razu po iui i tak ze robilismy przy dwoch iui a teraz sie zastanawiam czy przypadkiem nie utrudniamy drogi dotarcia do jajeczka tym najlepszym żołnierzom
Czytałam gdzieś, że to całkiem wskazane ok. 8h po inseminacji... ;-) No i muszę to pogodzić jakoś z codziennym progesteronem dopochwowym ;-)

reklama
Do góry