reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

INSEMINACJA 2022

reklama
Dziewczyny powiedzcie mi odnośnie inseminacji : ile trwa procedura od czasu przyjścia do kliniki do inseminacji ? Drugie pytanie jak jest brany pod uwagę wynik wymazu ? Mam od X lat w wymazach bakterie e-coli ale ona nie daje objawów, aplikuje sobie często lactovaginal. Mój gin mówi ze jest to nosicielstwo i on nie będzie tego leczył bo szkoda tłuc florę na darmo. Nie było to przeciwwskazaniem do badania drożności jajowodów bo mówili ze e-coli już ze mną raczej zostanie i nie jest to bakteria aktywna tylko jestem jej nosicielem. Miałam kilka podejść do leczenia w przeszłości nawet zastrzykami z gentamycyny ale ona bezkobjawowo jest i koniec faktycznie nie do ruszenia. Czy w przypadku obecności tej bakterii w wymazie jest to jakieś przeciwwskazanie do inseminacji ? Gin mówił ze to nie przeszkadza w staraniach, ze co druga ma e coli a świat dalej istnieje o się mnoży…

Dziewczyny powiedzcie mi odnośnie inseminacji : ile trwa procedura od czasu przyjścia do kliniki do inseminacji ? Drugie pytanie jak jest brany pod uwagę wynik wymazu ? Mam od X lat w wymazach bakterie e-coli ale ona nie daje objawów, aplikuje sobie często lactovaginal. Mój gin mówi ze jest to nosicielstwo i on nie będzie tego leczył bo szkoda tłuc florę na darmo. Nie było to przeciwwskazaniem do badania drożności jajowodów bo mówili ze e-coli już ze mną raczej zostanie i nie jest to bakteria aktywna tylko jestem jej nosicielem. Miałam kilka podejść do leczenia w przeszłości nawet zastrzykami z gentamycyny ale ona bezkobjawowo jest i koniec faktycznie nie do ruszenia. Czy w przypadku obecności tej bakterii w wymazie jest to jakieś przeciwwskazanie do inseminacji ? Gin mówił ze to nie przeszkadza w staraniach, ze co druga ma e coli a świat dalej istnieje o się mnoży…
Cześć, co do procedur niewiele Ci pomogę, ale sama nie miałam badania na e-coli w wymazie...

Pytasz o czas w dzień inseminacji czy od pierwszej wizyty w klinice?
Co do bakterii to nie znam odpowiedzi na twoje pytanie

Od pierwszej wizyty w klinice ponieważ do tej pory chodzę tylko do ginekologa :)
to juz zalezy od lekarza i od wynikow badan, my do kliniki poszliśmy w grudniu i mielismy juz wczesniej porobione podstawowe badania i wspolnie z lekarzem stwierdzilismy ze do marca bedziemy sie jeszcze starać naturalnie a jak nie wyjdzie to podjedziemy do iui :)

reklama
Tak, brak cierpliwości teraz poczekamy do 14 dnia🙂
ja mam na odwort poki nie zrobie testu to jestem spokojna a jak przy pierwszej iui zrobilam test w 12 dniu i wyszedl negatyw to przez nastepnie dwa dni myslalam ze nie wytrzymam do bety chodź stwierdziłam ze jak nic test nie pokazał to nici z iui i miałam racje

Do góry