reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

INSEMINACJA 2022

Ja też mam czasem myśl poddać się i żyć (ale 31lat Amh 1.4) ale czym żyć. Każdemu mówię że mój cel w życiu to mieć dzieci ;( i nie widzę innego celu nie umiem go znaleźć. Popadam w depresję; mąż tego nie rozumie bo ja chcę na już a tak się nie da; że powinnam hobby sobie znaleźć ale ja nie widzę w tym sensu ;(
Cele się kochana realizuje ! Beż pracy nie ma efektów dlatego walcz i się nie poddawaj, ale pamiętaj, żeby się nie zatracić, bo łatwo, ja np teraz owszem podchodzę do in vitro, ale również mam dużo innych planów do realizacji oprócz tego i rownowaze to wzajemnie !!! Przede wszystkim teraz skupiłam się na sobie i diecie 😁 chociaż zawsze mialam dobre nawyki i jestem trochę umięśniona kobitka , zobaczysz uda się Nam ! Mój kochany Cytat, którym się kieruje ,, Im wyżej pod górę, tym piękniejsze widoki" ;*

reklama
Dziewczyny a po stymulacji hormonalnej przed UIU ile pęcherzyków udało się wam wychodowac? Ja dzisiaj miałam usg i wyszło 5 małych z prawego jajnika, jestem ciekawa ile po clo mi dojrzeje. Od piątku zaczynam brać i za tydzień w piątek kolejna wizyta.

Dziewczyny a po stymulacji hormonalnej przed UIU ile pęcherzyków udało się wam wychodowac? Ja dzisiaj miałam usg i wyszło 5 małych z prawego jajnika, jestem ciekawa ile po clo mi dojrzeje. Od piątku zaczynam brać i za tydzień w piątek kolejna wizyta.
Ja raz miałam 5 ale dojrzały 3. Zazwyczaj 3 lub 2 były do inseminacji :)

To pewnie zależy od branego leku... Ja miałam za pierwszym razem jeden dojrzały, za drugim 2. Za dojrzały uznaje się u nas powyżej 15 mm. Więc np. na usg z 10.dnia było ich 4 ok. 12-13mm, a po kilku dniach już tylko 1-2 dominujące. Przy trzech lekarz odmawia inseminacji.

Powiem Ci ze my staramy się od sierpnia 2020 roku. W 2021 otworzyłam własną działalność. Przez te prawie 2 lata zaplanowaliśmy wycieczki na Malediwy, do Dubaju, Tajlandii. Za 3 tygodnie wyjeżdżamy do Montenegro a w czerwcu lecimy na imprezę urodzinową mojego kolegi z Hiszpanii. Za 2 cykle mam mieć in vitro i nie zamierzam niczego zmieniać. Teraz z koleżankami zaplanowałysmy koncert Eda Sheerana w Warszawie (jestem ze Szczecina) i przyjaciółka mi powiedziała że jak będę w ciąży to nie pozwoli mi w tak głośne miejsce iść. Dlatego dziewczyny pójdą na koncert, a ja odwiedzić przyjaciela w Wawie, a później wypije z dziewczynami drinasa bezalkoholowego w hotelu. Absolutnie nie układam życia pod przyszłe macierzyństwo. Dzięki temu nie żałuję żadnej decyzji :)
Leczysz się też w Szczecinie? U kogo?

Dziewczyny Wy też tak macie że Wam się wydaje że żyjecie w zawieszeniu. My z mężem od roku jesteśmy w rozkroku, nic nie możemy zaplanować bo przecież próbujemy i mogę być w ciąży potem się okazuje że trzeba kolejne badania czekanie na wyniki potem znów badania wszystko się odwleka a my dalej bez ciąży i bez zrealizowanych innych planów. Od jakiegoś czasu noszę się z zamiarem zmiany pracy, ale tu jest podobnie przecież może w końcu się uda i zajdę w ciążę i co wtedy jak w nowej będę na okresie próbnym. Mam wrażenie że tkwię z życiem w miejscu 😟 czasem mnie to dobija wiem że jeśli się uda to to wszystko nie będzie miało znaczenia, ale nie raz mam ochotę się poddać😟
Tak było tylko na początku... To znaczy np. nie starałam się, bo mamy mieć ślub, bo sytuacja w pracy, itp... Potem po każdej próbie zachowywałam się jak kobieta w ciąży - zero kawy, alko, dźwigania, itp., itd. Po roku zdecydowanie mi przeszło. Wydaje mi się, że im bardziej będę zakładać, że będę w ciąży, tym bardziej w niej nie będę :-( Więc teraz niczego nie zakładam i nie planuję. Co ma być, to będzie.

Ja 2 tygodnie temu miałam ostatnią już, piątą inseminację na trzech pęcherzykach ;D dzisiaj dostałam okres ale spodziewałam się tego, więc zero zdziwka :)

ja przy pierwszej stymulacji mialam tylko jeden pecherzyk, jutro mam wizyte takze dowiem sie ile teraz bede miala pecherzykow, licze na 2 :)

reklama
Leczysz się też w Szczecinie? U kogo?
A Ty też w Szczecinie??? ;D chodziłam najpierw do bociana. Tam zero działania same witaminki D, później do dr Gródeckiej (gabinety Tuwima). U niej miałam 5 inseminacji na NFZ, bo przyjmuje też w Zdrojach i ona pokierowała mnie teraz do dr Wideckiej na in vitro. Byłam wczoraj na pierwszej wizycie. Wszystko mam rozpisane jak na dłoni. Wcziraj też zrobiliśmy pierwsze badania na kariotyp, grupę krwi i mutacja cftr :)

Do góry