reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

INSEMINACJA 2022

Też mnie gdzieś to w sumie zdziwiło, że czasami leczenie trwa latami, a problem może być w komórce... Do tego tak naprawdę jakość komórki jajowej ocenić można dopiero po jakości zarodka, który utworzy... :-O
Wiesz co może dlatego ja jestem takiej pozytywnej myśli, że może sie uda z tyłu głowy, mialam pierwszy raz od roku jak chodzę na monitoringi ( 2 lata w tyl w kratkę) owulacje z lewego i to tak szybko, ja nie chce reklamować produktu, ale uważam że to dzięki shatavari poprawia jakość komórek jajowych i reguluje hormony, byłam przeszczesliwa 😃

reklama
Tak , ja robiłam kochana ja jestem po trzeciej, jedną tylko mialam stymulowana , drugą, pierwsza i trzecia beż stymulacji ale trzecia z ovitrelle, ta trzecia to już w ogóle bo się okazała że 10dc mam mam pecherzyk na 22 mm gotowy do pęknięcia 😅 ja po tej drugiej iui mialam straszny okres straszny !!!!! Boję się hormonów do ivf jak się nir uda ...
OK! No tak, zapomniałam dodać, że miałam wszystkie stymulowane... A po tej drugiej dostałaś okres w normalnym terminie, przed trzecią?
Pewnie mocno zareagowałaś na stymulację! Trzeba dobrze dobrać dawkę :-)
Też się obawiałam leków stymulujących, zwłaszcza że u mnie to zastrzyki... ale tak naprawdę nie odczułam po nich nic, przy mojej dawce. Wyglądało to jak mój normalny cykl, no może oprócz tego, że urosły 2 pęcherzyki zamiast 1. Do trzeciej próby lekarz zwiększył mi dawkę z 75 do 100, a przy IVF jest ona ponad 2-3 razy większa. Ale tu też każdy reaguje inaczej... Koleżankę np. przestymulowano - nie tylko miała 28 pęcherzyków, ale i powikłania... choć to był zupełnie inny kontekst (pobranie komórek przed chemioterapią...).

Wiesz co może dlatego ja jestem takiej pozytywnej myśli, że może sie uda z tyłu głowy, mialam pierwszy raz od roku jak chodzę na monitoringi ( 2 lata w tyl w kratkę) owulacje z lewego i to tak szybko, ja nie chce reklamować produktu, ale uważam że to dzięki shatavari poprawia jakość komórek jajowych i reguluje hormony, byłam przeszczesliwa 😃
Czemu nie :-D Jestem w stanie spróbować wielu rzeczy :-))) A mówiłaś lekarzowi o braniu tego suplementu?

Tak , ja robiłam kochana ja jestem po trzeciej, jedną tylko mialam stymulowana , drugą, pierwsza i trzecia beż stymulacji ale trzecia z ovitrelle, ta trzecia to już w ogóle bo się okazała że 10dc mam mam pecherzyk na 22 mm gotowy do pęknięcia 😅 ja po tej drugiej iui mialam straszny okres straszny !!!!! Boję się hormonów do ivf jak się nir uda ...
ja jestem po pierwszej nie udanej iui i we wtorek dostałam miesiączkę i mam straszne bole... jutro mam pierwsza wizyte w nowym cyklu <3

OK! No tak, zapomniałam dodać, że miałam wszystkie stymulowane... A po tej drugiej dostałaś okres w normalnym terminie, przed trzecią?
Pewnie mocno zareagowałaś na stymulację! Trzeba dobrze dobrać dawkę :-)
Też się obawiałam leków stymulujących, zwłaszcza że u mnie to zastrzyki... ale tak naprawdę nie odczułam po nich nic, przy mojej dawce. Wyglądało to jak mój normalny cykl, no może oprócz tego, że urosły 2 pęcherzyki zamiast 1. Do trzeciej próby lekarz zwiększył mi dawkę z 75 do 100, a przy IVF jest ona ponad 2-3 razy większa. Ale tu też każdy reaguje inaczej... Koleżankę np. przestymulowano - nie tylko miała 28 pęcherzyków, ale i powikłania... choć to był zupełnie inny kontekst (pobranie komórek przed chemioterapią...).
Wiesz co spóźniał się mi się 2 dni , a w pierwszej iui trzy , ale za to przy drugiej iui okres trwał 8 dni byłam wykończona żywa krew

... organizm się oczyszczał bo mialam 3 pęcherzyki plus 1 mały pewnie dlatego

Czemu nie :-D Jestem w stanie spróbować wielu rzeczy :-))) A mówiłaś lekarzowi o braniu tego suplementu?
Moja ciocia jest lekarzem, ale takim który chce bez leków mnie podreperować a ziołami, od tamtego czasu mam same pozytywne myśli w głowie, biorę ponad miesiąc i widzę pierwsze efekty, za to nie popiera ivf ale to juz nie jej decyzja tylko moja i akurat nie kieruję się z nią w tej kwestii , nie powiem jej i tyle i każdy będzie spokojnieszy

Dziewczyny edit mialam napisać 9 dni po ovitrelle dalej mocna krecha, nie chce robić sobie nadzieji ale jak dostanę @ to przynajmniej będziemy wiedzieć że on się tak długo utrzymuje buziaczki

reklama
ovitrelle przewaznie utrzymuje sie 10 dni
Tak wiem, ale już mialam przeboje z ovitrelle I nigdy tak długo nie było przeważnie 5 dni i teścik czysty u góry z wczoraj, na dole z dzisiaj o 7 rano

Załączniki

• 16499328924824796765461613779959.jpg
    16499328924824796765461613779959.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 59
Ostatnia edycja:
Do góry