reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

INSEMINACJA 2022

Cześć dziewczyny - mam pytanko odnośnie iui. Nie wiem jak się do tego zabrać - powinnam od razu zgłosić się do jakiejś kliniki? Czy ginekolog w zwykłej przychodni też może wykonać inseminacje? (taki, który teoretycznie zajmuje się niepłodnością). A może macie kogoś sprawdzonego (lekarza lub miejsce) w Warszawie? Tak żebym mogła się z mężem oddać w czyjeś ręce na dłużej. Chodziłam już do kilku gin. ale jedyny, który się zajmował typowo niepłodnością, spowodował u mnie jedynie traumę :D badania mamy dobre, a już prawie dwa lata i nic. Pozdrawiam :)
Klinika Bocian . Ja jestem w Białymstoku ale lekarze też jeżdżą do Warszawy.

reklama
Nie wiem dziewczyny jak to jest z tą dieta na pewno nie zaszkodzi ale czy tak naprawdę pomaga ? ;)

Mam znajomą 8 lat się starali o dziecko lekarze w Polsce i Danii rozkładali ręce. Diety mega rozbudowane. Byliśmy na wyjeździe za granicą na wakacjach. Dziewczyna odpuściła wszytsko. Jadała co chciała, a także piła alkohol i cud dwie kreski na teście ;)

eee no nie przesadzajmy.... jeśli od tych założeń zależy zajście w ciążę to dzieci by się praktycznie w ogóle nie rodziły..
Oczywiście. Dlatego właśnie jedni mają dzieci bez problemu, popijając jajecznicę z trójek Tyskim, a inni... no cóż, są w grupie "inseminacja" lub "in vitro" :-D .
Nie wymyśliłam tego sama, to zapewne rodzaj zabezpieczenia ze strony lekarzy - zły tryb życia nie ułatwia niczego, co ze zdrowiem związane, więc czują się w obowiązku poinformować o tym, co na płodność może wpływać.

Oczywiście. Dlatego właśnie jedni mają dzieci bez problemu, popijając jajecznicę z trójek Tyskim, a inni... no cóż, są w grupie "inseminacja" lub "in vitro" :-D .
Nie wymyśliłam tego sama, to zapewne rodzaj zabezpieczenia ze strony lekarzy - zły tryb życia nie ułatwia niczego, co ze zdrowiem związane, więc czują się w obowiązku poinformować o tym, co na płodność może wpływać.
😅 nie no rozumiem, oczywiście masz rację, tylko tak zrozumiałam twoja wypowiedź, że gdyby nie dieta to w ogóle by się nie dało zajść w ciążę 😅

Przede wszystkim jak to powiedziała moja Pani Doktor , największym wrogiem niepłodności jest stres i czas :)

Zrobilam dzisiaj test 6 dni po ovitrelle I dalej pozytyw, testuję specjalnie zeby wiedzieć, w którym momencie będzie czysto. Dzisiaj 5 dni po iui boli mnie brzuch jak na okres I lewa pierś , ogólnie słabo się dzisiaj czuje , łapie mnie deprecha ....

Dziewczyny, mam pytanie czy Was też po UIU boli podbrzusze? Ja jestem 5 dzień po i dzisiaj od rana boli mnie i czuje lekkie rozpieranie. Czy takie coś jest normalne? Czy to może być po zastrzyku Ovitrelle?

Przede wszystkim jak to powiedziała moja Pani Doktor , największym wrogiem niepłodności jest stres i czas :)
To na pewno. Czas - oczywiście, najlepiej pomyśleć o swojej płodności w wieku 25 lat, mój lekarz rodzinny mnie nawet wówczas "ostrzegał", że to najlepszy moment na macierzyństwo. Biologicznie. Ale trudno było mi wtedy posiadać dziecko w pojedynkę... Miałam więc dużo stresu, ale i mnóstwo czasu ;-)
Teraz stresu jest mniej, ale czasu też niewiele.
Na tym etapie puszczam mimo uszu uwagi o "odpuszczaniu", wakacjach, zbytnim "chceniu", itp, itd. Super, że to działa na innych - u nas nie. Dlatego jesteśmy pacjentami w ramach "niepłodności idiopatycznej", ale jednak pacjentami potrzebującymi większej pomocy niż tylko relax ;-)

reklama
Dziewczyny, mam pytanie czy Was też po UIU boli podbrzusze? Ja jestem 5 dzień po i dzisiaj od rana boli mnie i czuje lekkie rozpieranie. Czy takie coś jest normalne? Czy to może być po zastrzyku Ovitrelle?
Po każdej z 2 IUI miałam inne odczucia, szczerze mówiąc. Po pierwszej - lekkie bóle szyjki, trochę plamień, potem sporo nasilonych objawów przed zbliżającą się @. Po drugiej - praktycznie nic.

Do góry