Dziewczyny, ja dzisiaj miałam dosyć ciekawe doświadczenie z lekarzem który wykonywał moją piątą inseminacje (na NFZ) i ostatnią, ponieważ dostałam limit pięciu iui. W olbrzymim skrócie powiedział żebym nie robiła sobie nadziei. Bardzo dobrze to przyjęłam ponieważ nie wierzę w inseminacje i powiedziałam że robię ją tylko żeby odbębnić pięć iui i podziękowałam za szczerą rozmowę. Mąż mówi że doktor może specjalnie zastosował taki zwrot psychologiczny bo jak to wszyscy mówią że przy robieniu dzieci nie można myśleć o robieniu dzieci i teraz się uda, a miałam aż trzy pęcherzyki (!!!) w każdym razie liczę na in vitro. Dam znaka za 2 tygodnie że inseminacja nie pyknęła i kiedy będzie in vitro, heeh
reklama
To mamy podobnie mi też powiedział lekarz, że to IUI jest pierwsze i ostatnie jak pisałam wyżej. Bo znów mam ogniska endometrizy. Więc ja się nie nastawiam wgl na to że się uda. Ale dziewczyny tu mądrze piszą. Robimy wszytsko by było dobrze i mimo wszytsko każda podświadomie liczy na cud. Będziemy testować w podobnym czasie jest nas chyba 4.Dziewczyny, ja dzisiaj miałam dosyć ciekawe doświadczenie z lekarzem który wykonywał moją piątą inseminacje (na NFZ) i ostatnią, ponieważ dostałam limit pięciu iui. W olbrzymim skrócie powiedział żebym nie robiła sobie nadziei. Bardzo dobrze to przyjęłam ponieważ nie wierzę w inseminacje i powiedziałam że robię ją tylko żeby odbębnić pięć iui i podziękowałam za szczerą rozmowę. Mąż mówi że doktor może specjalnie zastosował taki zwrot psychologiczny bo jak to wszyscy mówią że przy robieniu dzieci nie można myśleć o robieniu dzieci i teraz się uda, a miałam aż trzy pęcherzyki (!!!) w każdym razie liczę na in vitro. Dam znaka za 2 tygodnie że inseminacja nie pyknęła i kiedy będzie in vitro, heeh
Madame JS
Fanka BB :)
Robię zastrzyki z Gonal F (fsh).Ja mam zawsze 1 tabletkę CLO na dzień i tak mi zastymulowało w tym miesiącu jak pisałam wyżej że jajniki do dziś czuje.
A ty jaką masz stymulację najczęściej ?
Madame JS
No to dla kompromisu: ja miałam zawsze 200, ale od dnia inseminacji. Widocznie lekarz stwierdził, że to zwiększy Twoje szanse...?Moje zdziwnie jest takie bo przy pierwszej mialam 100 a teraz 400
Serduszkowelove
Trzymamy kciuki siostroJa dzisiaj miałam piątą inseminacje w szpitalu na NFZ Szczecin
Madame JS
O, moje rodzinne miasto . Tak z ciekawości: jak uzyskuje się możliwość iui na NFZ?Ja dzisiaj miałam piątą inseminacje w szpitalu na NFZ Szczecin
Madame JS
...no i właśnie - wtedy in vitro już prywatnie?w każdym razie liczę na in vitro. Dam znaka za 2 tygodnie że inseminacja nie pyknęła i kiedy będzie in vitro, heeh
O tym jeszcze nie słyszałam a już naprawdę dużo takich wątków czytałamRobię zastrzyki z Gonal F (fsh).
Madame JS
W PL rzeczywiście chyba częściej są to tabletki... Ale wśród dziewczyn na Staraczkach niektóre chyba wiedziały . To podobna stymulacja co do in vitro tylko w mniejszych dawkach.O tym jeszcze nie słyszałam a już naprawdę dużo takich wątków czytałam
reklama
Poczytam sobie o tymW PL rzeczywiście chyba częściej są to tabletki... Ale wśród dziewczyn na Staraczkach niektóre chyba wiedziały . To podobna stymulacja co do in vitro tylko w mniejszych dawkach.
Podziel się: