Ja po każdej inseminacji miałam zapisywany duphaston 3x1 tabletka i 14 dni po owulacji test.. jeśli nie ma ciąży to odstawiałam i po 2 dniach przychodziła miesiączka. Obecnie czekam na wynik 3 IUI. Czy przed IUI miałaś stymulację ? Bo od tego tez zależy ilość duphastonuCześć
Już od pewnego czasu śledzę różne fora i próbuje dowiedzieć się jak najwięcej. Obecnie jestem drugi dzień po drugiej próbie iui. I dręczy mnie pytanie, mimo że znalazłam parę wątków dotyczących tematu duphastonu to cały czas nie mam konkretnej odpowiedzi. Otóż lekarz przepisał mi 1 opakowanie, mam brać 2 razy dziennie po tabletce. Moja inseminacja była robiona 12 dnia cyklu przy cyklach 26dni. I tak zrodziło się pytanie w mojej głowie pytanie czy duphaston powinno brać się do dnia miesiączki? Dlaczego mój lekarz przepisał mi tylko 20 tabletek?? Skończą się 3 dni przed planowaną miesiączka, czy przerwanie brania w tym momencie może zaszkodzić gdyby się udało?? Jak to było z wami, jeśli braliście duphaston to do kiedy?? Pomocy
reklama
Tak ale tylko cyclo tym razem. Już sama nie wiem co mam myśleć. Najbardziej boje się że gdyby coś się zadziało a odstawie go po tych 10 dniach to może być kiepsko.Ja po każdej inseminacji miałam zapisywany duphaston 3x1 tabletka i 14 dni po owulacji test.. jeśli nie ma ciąży to odstawiałam i po 2 dniach przychodziła miesiączka. Obecnie czekam na wynik 3 IUI. Czy przed IUI miałaś stymulację ? Bo od tego tez zależy ilość duphastonu
Ja po każdej inseminacji miałam zapisywany duphaston 3x1 tabletka i 14 dni po owulacji test.. jeśli nie ma ciąży to odstawiałam i po 2 dniach przychodziła miesiączka. Obecnie czekam na wynik 3 IUI. Czy przed IUI miałaś stymulację ? Bo od tego tez zależy ilość duphastonu
Jeszcze źle napisałam miało być clo.Tak ale tylko cyclo tym razem. Już sama nie wiem co mam myśleć. Najbardziej boje się że gdyby coś się zadziało a odstawie go po tych 10 dniach to może być kiepsko.
karolcia91
Fanka BB :)
Ja tez miałam 3x1 i miałam tyle opakowań żeby starczyło, u nas się udało za pierwszym razem i kontynuowałam zażywanie. Nie chce się wypowiadać za lekarza, ale myśle ze odstawienie w takim momencie to nie najlepszy pomysł. Spróbuj się z nim skontaktować może sobie złe policzył. PowodzeniaJeszcze źle napisałam miało być clo.
Mayred91
Hejka ja iui też miałam 12 DC od 16 DC miałam brać dupka i w 26 DC zrobić betę.
Myślę że powinnaś zadzwonić do lekarza i powiedzieć co i jak. Że dupka ci braknie na 3 dni defacto do daty miesiączki.
A pęknięte pęcherzyki nie mają nic do rzeczy.
Ja miałam iui na niepeknietych 3 pęcherzykach wielkości 19-20-23 mm i aktualnie jestem 9tc
Także życzę powodzenia i dzwoń do lekarza na konsultacje
Myślę że powinnaś zadzwonić do lekarza i powiedzieć co i jak. Że dupka ci braknie na 3 dni defacto do daty miesiączki.
A pęknięte pęcherzyki nie mają nic do rzeczy.
Ja miałam iui na niepeknietych 3 pęcherzykach wielkości 19-20-23 mm i aktualnie jestem 9tc
Także życzę powodzenia i dzwoń do lekarza na konsultacje
Jeszcze źle napisałam miało być clo. [emoji57]
Każda z Was pisze, że brała to czy tamto.. ja mam pierwszą IUI na cyklu naturalnym, przy regularnych cyklach i pękających pęcherzykach (było sprawdzane kilkukrotnie czy dochodzi do owulacji). Mam nadzieję, że brak tych wszystkich leków jest u mnie podyktowany właściwie... Hmm... Któraś tak ma/miała?
Pisząc o pękających mam na myśli te w cyklu a nie ten przy IUI, bo inseminacja robiona na niepękniętymKażda z Was pisze, że brała to czy tamto.. ja mam pierwszą IUI na cyklu naturalnym, przy regularnych cyklach i pękających pęcherzykach (było sprawdzane kilkukrotnie czy dochodzi do owulacji). Mam nadzieję, że brak tych wszystkich leków jest u mnie podyktowany właściwie... Hmm... Któraś tak ma/miała?
Jakoś poszło, sam zabieg nie był najprzyjemniejszy, ale teraz pozostało już tylko czekanieWszystko będzie dobrze, najważniejsze jest nastawienie , nie denerwuj się, a przynajmniej spróbuj
Sylwia 7 ♹ 🕖
Tak i to chyba w tym wszystkim jest najgorsze to czekanie...Jakoś poszło, sam zabieg nie był najprzyjemniejszy, ale teraz pozostało już tylko czekanie
reklama
Dokładnie.. ale (u mnie) przez liczbę miesięcy, które minęły na staraniu, uzyskaniu diagnozy, to mam wrażenie, że im dalej to ten czas mija szybciej...Tak i to chyba w tym wszystkim jest najgorsze to czekanie...