A mój mąż tez przebadany od A do Z u nas bardzo wiele badań zlecili. Na początku się załamałam bo koszta duże. Ale później stwierdziłam, ze te badania maja sens. Człowiek może się odpowiednio przygotować do ciążyWszystko zależy od kliniki, niektóre wymagają tylko badań od nas a w niektórych badania z krwi panów.
Ja póki co jestem w InviMed w Katowicach, ale nie wiem czy nie wrócę z powrotem do Gamety w Łodzi.
U mnie tez badania ok, ale AMH bardzo niskie i radzą in vitro. Będę próbować jeszcze z inseminacja. Drożbość miałam robiona wcześniej.
Jak u Ciebie z AHM? U mnie 0,5
reklama
Florestyna
Fanka BB :)
Nie wymieniałam wszystkich ale u Ciebie przyczyną jest odnaleziona niskie AMH które w żaden sposób nie podrosnie tylko z każdą próba nieudana i czasem maleje dobrze ze próbujecie iui bo później do ewentualnego in vitro macie duże szanse na dofinansowania- póki ahm jest ponad 1 to się łapiecieAMH 1,01. Mam 31 lat
Wszystkie te badania, które wymieniłaś miałam robione i jeszcze wiele innych
Dobrze wiedzieć na szczęście nasza Pani dr ma tempo i jest konkretna.Nie wymieniałam wszystkich ale u Ciebie przyczyną jest odnaleziona niskie AMH które w żaden sposób nie podrosnie tylko z każdą próba nieudana i czasem maleje dobrze ze próbujecie iui bo później do ewentualnego in vitro macie duże szanse na dofinansowania- póki ahm jest ponad 1 to się łapiecie
Florestyna
To najważniejsze że trafiliście się dobre ręce teraz juz z górkiDobrze wiedzieć na szczęście nasza Pani dr ma tempo i jest konkretna.
Ale nie wiedziałam, ze można się starać o jakieś dofinansowanie…. Gdzie się nizna o to starać ?To najważniejsze że trafiliście się dobre ręce teraz juz z górki
Florestyna
Moja przyjaciółka miała ten są problem tylko jeszcze niższe amh i kombinowała czy dasie jakoś podnieść bo wówczas miałaby dofinansowanie do leków in vitro jak dobrze pamiętam 5 tys zł ona jeździła do kliniki novum warszawa i tam jej tak mówiliAle nie wiedziałam, ze można się starać o jakieś dofinansowanie…. Gdzie się nizna o to starać ?
Mayred91
Dofinansowania zależą od kliniki i regionu.
Opole np ma dofinansowanie dla mnieszkancow Opola ale z kolei dla mieszkańców z poza Opola czyli województwa opolskiego już nie , więc ja bym już się na to nie łapała , tak samo gdy np. próbowałam dostać się do Wrocławia, żeby złapać się na dofinansowanie musiała bym mieszkać we Wrocławiu conajmniej 3 lata.
Także warto się dowiedzieć u każdego z osobna jak to wygląda w waszym mieście regionie .
Za wszystkie was cały czas trzymam kciuki walczcie nie poddawajcie się
Opole np ma dofinansowanie dla mnieszkancow Opola ale z kolei dla mieszkańców z poza Opola czyli województwa opolskiego już nie , więc ja bym już się na to nie łapała , tak samo gdy np. próbowałam dostać się do Wrocławia, żeby złapać się na dofinansowanie musiała bym mieszkać we Wrocławiu conajmniej 3 lata.
Także warto się dowiedzieć u każdego z osobna jak to wygląda w waszym mieście regionie .
Florestyna
O przypadku o którym pisałam miejsce zamieszkania slask, klinika w Warszawie jedna koleżanka dostała, druga za niskie AMH miała i się nie kwalifikowała. Może w stolicy mają więcej tych funduszy niż w innych woj.Dofinansowania zależą od kliniki i regionu.
Katalinazed
Cześć dziewczyny Krótki opis sytuacji.
Staramy się dwa lata
Ja- po laparo wszystko drożne, wyniki okej.
Mąż- duża ilość plemników ale słaba morfologia
PAŹDZIERNIK 2020 2% morfologia
LUTY 2021 5 % morfologia
Wrzesień 2021 roszerzone badania nasienia (fragmentacja, msome, hba)
Wszystko super, ruch postępowy 65%! tylko ta morfologia zaś plemniki klasy 1-0 % a klasy 2-2%
W klinice Gyncentrum zalecili inseminacje metodą fertil chip i tu moje pytanie czy któraś z Was podchodziła może z takimi lub podobnymi wynikami i się udało ?
Staramy się dwa lata
LUTY 2021 5 % morfologia
Wszystko super, ruch postępowy 65%! tylko ta morfologia zaś plemniki klasy 1-0 % a klasy 2-2%
W klinice Gyncentrum zalecili inseminacje metodą fertil chip i tu moje pytanie czy któraś z Was podchodziła może z takimi lub podobnymi wynikami i się udało ?
reklama
Agaaaaaaaa
Ja podobnie 2 lata i tez u nas ta morfologiaCześć dziewczyny Krótki opis sytuacji.
Staramy się dwa lata
LUTY 2021 5 % morfologia
Ponac to nie tak zle jak plemników dużo
U nas jak narazie 1 iui nieudana czekamy na 2 podejście