reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

INSEMINACJA 2021 - Komu się udało?

Po której inseminacji się udało?

• Wszystkich głosujących
    34
Cześć dziewczyny :) Krótki opis sytuacji.
Staramy się dwa lata
Ja- po laparo wszystko drożne, wyniki okej.
Mąż- duża ilość plemników ale słaba morfologia
PAŹDZIERNIK 2020 2% morfologia
LUTY 2021 5 % morfologia
Wrzesień 2021 roszerzone badania nasienia (fragmentacja, msome, hba)
Wszystko super, ruch postępowy 65%! tylko ta morfologia zaś plemniki klasy 1-0 % a klasy 2-2%
W klinice Gyncentrum zalecili inseminacje metodą fertil chip i tu moje pytanie czy któraś z Was podchodziła może z takimi lub podobnymi wynikami i się udało ?

reklama
My też prawie dwa lata z tym, że u nas wszystkie wyniki wyszły dobrze, nasienie Męża też w porządku pierwsze podejście we wrześniu teraz czekam na drugie 🙂

My będziemy podchodzić w tym miesiącu, cykl stymulowany lametta mimo że owulacje książkowe i chyba dlatego tak dziwnie pobolewa mnie brzuch.

Cześć dziewczyny :) Krótki opis sytuacji.
Staramy się dwa lata
Ja- po laparo wszystko drożne, wyniki okej.
Mąż- duża ilość plemników ale słaba morfologia
PAŹDZIERNIK 2020 2% morfologia
LUTY 2021 5 % morfologia
Wrzesień 2021 roszerzone badania nasienia (fragmentacja, msome, hba)
Wszystko super, ruch postępowy 65%! tylko ta morfologia zaś plemniki klasy 1-0 % a klasy 2-2%
W klinice Gyncentrum zalecili inseminacje metodą fertil chip i tu moje pytanie czy któraś z Was podchodziła może z takimi lub podobnymi wynikami i się udało ?
U nas podobna sytuacja. Tez dwa lata starań i podobne wyniki męża. Zażywał różne witaminy i testosteron, bo miał niski. Same wyniki skakały tez raz mieliśmy 5% prawidłowych, ale do inseminacji podchodziliśmy z 1%. My mieliśmy klasyczna IUI, bo DNA było prawidłowe. Udało się za pierwszym razem na cyklu naturalnym :) u nas było to wszystko bardzo spontaniczne i sporo działaliśmy dodatkowo 😅 powodzenia, trzymam kciuki ❤️

U nas podobna sytuacja. Tez dwa lata starań i podobne wyniki męża. Zażywał różne witaminy i testosteron, bo miał niski. Same wyniki skakały tez raz mieliśmy 5% prawidłowych, ale do inseminacji podchodziliśmy z 1%. My mieliśmy klasyczna IUI, bo DNA było prawidłowe. Udało się za pierwszym razem na cyklu naturalnym :) u nas było to wszystko bardzo spontaniczne i sporo działaliśmy dodatkowo 😅 powodzenia, trzymam kciuki ❤️
Gratuluję, takie historie jak twoja dodają mi siły ❤

Cześć dziewczyny, decyzja została podjęta podchodzimy po 2 nie udanych zabiegach inseminacji do in vitro, stąd moje pytanie, jak oceniacie gyncentrum w Katowicach? Mamy tam ostatnie zamrożone 2 próbki nasienia i mam nadzieję, że tym razem się uda. Jakie badania miałyście wykonywane przed?

Cześć dziewczyny, decyzja została podjęta podchodzimy po 2 nie udanych zabiegach inseminacji do in vitro, stąd moje pytanie, jak oceniacie gyncentrum w Katowicach? Mamy tam ostatnie zamrożone 2 próbki nasienia i mam nadzieję, że tym razem się uda. Jakie badania miałyście wykonywane przed?
A co jest przyczyną niepowodzeń ? My po 3 inseminacjach(czekamy na wynik ostatniej ale się nie łudzimy) chcemy podejść do in vitro i z tego co wiem to potrzebne są te same badania co przed inseminacja. Leczymy się w klinice bocian w Poznaniu. Sadze ze w każdej klinice podobnie. Powodzenia ❤️

reklama
Hej dziewczyny. Jestem tu nowa. Czytam wasze wiadomości od dłuższego czasu. Jestem po 1 inseminacji. Dziś z rana test. Niestety jedna kreska. Zrobiłam betę. Niestety 1,10. Porazka. Obiecałam sobie ze na nic nie będę się nastawiać. Ale emocje wzięły górę. Czy myślicie ze mogę umawiać się odrazu na następna inseminacje czy lepiej odczekać ? Już mam mentlik w głowie. Z góry dziękuje za każda podpowiedz.

Do góry