reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

INSEMINACJA 2021 - Komu się udało?

Po której inseminacji się udało?

• Wszystkich głosujących
    34
Tak bardzo wierzyłam , że się uda skoro taka poprawa w wynikach. A tu znowu nic z tego...
Ja nie mam nic do mojego lekarza prowadzącego a nawet mój mąż się śmieje ze to moj guru i mentor 😀 mój gin mówił mi że robi się chyba do 6 IUI a dopiero później in vitro i wg. Twoje lekarka ewidentnie was olała i chce wydebic kasę dlatego wysyla was na IVF. Proponuję zmienić lekarza

reklama
Co sądzicie o tym teście 9 dni po inseminacji z moczu porannego czułość 25ml, dodam, że zrobiłam drugi z czułością 10ml, ale nie z porannego moczu i totalnie brak kreski. Nie wiem czy już wpatruje się w ten test tak, że ja widzę tam blada kreskę😅 jutro idę na betę

Załączniki

• IMG_20210909_133110.jpg
    IMG_20210909_133110.jpg
    706,7 KB · Wyświetleń: 119
Hej Magda coś tam widać :) czekamy na wieści ♥️ Co do lekarzy to moim zdaniem jest ciężko trafić na fajnego i z powołaniem
Ja już odliczam dni do pierwszej iui mam 20.09 No chyba ze mi owulacja się coś przesunie (mam na naturalnym cyklu) czy ktoś jest ze mną we wrześniu ? :)

Hej Magda coś tam widać :) czekamy na wieści ♥️ Co do lekarzy to moim zdaniem jest ciężko trafić na fajnego i z powołaniem
Ja już odliczam dni do pierwszej iui mam 20.09 No chyba ze mi owulacja się coś przesunie (mam na naturalnym cyklu) czy ktoś jest ze mną we wrześniu ? :)
Hej Aga😊 ja tez we wrześniu, byc moze juz w przyszłym tygodniu😊 pierwszy monitoring mam we wtorek 😊 trzymam za Ciebie kciuki i powodzenia! :)

My jesteśmy po drugiej inseminacji-3 pęcherzyki - nie udało się. To ostatnie podejście , bo lekarka powiedziała , że jak dwa razy się nie uda to nie ma sensu próbować dalej. Ale tak jakoś sama nie wiem ani żadnych dodatkowych badań, ani nic o drożności. takie odniosłam wrażenie , że najlepiej od raz in vitro. O histeroskopii też ani słowa ( a jesteśmy po nieudanym in vitro).
Ja bym spróbowała skonsultować się z innym lekarzem i przede wszystkim zrobić wszystkie badania, bo faktycznie po co robić cokolwiek skoro nawet nie wiadomo czy jajowody drożne… mi tez lekarka sugerowała 2,3, ale w sumie byłam wybadana z każdej strony 🤔

reklama
A jakie badania miałyście robione? Mogłybyście powymieniać?
Ja miałam wszystkie hormonalne z krwi, monitoring czy jest owulacja, drożność jajowodów usg, badanie genetyczne kir z uwagi na ciąże biochemiczna. Powinno się tez sprawdzić rezerwę jajnikowa, ale ja już nie zdążyłam. U nas problemem były słabe plemniki i duża lepkość. Leczenie męża niewiele pomogło, ale odpukać IUI udała się za pierwszym razem :)

Do góry