reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

INSEMINACJA 2021 - Komu się udało?

Po której inseminacji się udało?

• Wszystkich głosujących
    34
Generalnie mój problem jest taki,że mój pęcherzyk nie pęka przez endometriozę,dlatego dostaje zastrzyki ovitrelle i gonapeptyl. Z tym,że od grudnia nie udaje się mimo dobrych wyników moich jak i partnera 🙈. A przez moje problemy z wątroba będą potrzebne zastrzyki z heparyny.Dlatego chciałam się dowiedzieć czy np.heparyna jest wskazaniem do L4🤔 czy ogólnie problem z płodnością jest wskazaniem 🤔 bo nie ukrywając nie chciałabym po takim czasie starania pójść do pracy (pracuje na dziale mięsnym w sklepie więc generalnie wiszę ciagle na ladzie brzuchem bo jestem niska 🙈😂) i całą zmianę naciągać brzuch a po zmianie brać zastrzyki na podtrzymanie 🙈😂 bo to trochę jedno przeczy drugiemu 🤭😂.
U mnie bez problemu Pani doktor wystawiła zwolnienie na 2 tygodnie po inseminacji, tylko w kodzie choroby jest niepłodność,

reklama
Generalnie mój problem jest taki,że mój pęcherzyk nie pęka przez endometriozę,dlatego dostaje zastrzyki ovitrelle i gonapeptyl. Z tym,że od grudnia nie udaje się mimo dobrych wyników moich jak i partnera 🙈. A przez moje problemy z wątroba będą potrzebne zastrzyki z heparyny.Dlatego chciałam się dowiedzieć czy np.heparyna jest wskazaniem do L4🤔 czy ogólnie problem z płodnością jest wskazaniem 🤔 bo nie ukrywając nie chciałabym po takim czasie starania pójść do pracy (pracuje na dziale mięsnym w sklepie więc generalnie wiszę ciagle na ladzie brzuchem bo jestem niska 🙈😂) i całą zmianę naciągać brzuch a po zmianie brać zastrzyki na podtrzymanie 🙈😂 bo to trochę jedno przeczy drugiemu 🤭😂.
Jeżeli będziesz chciała to lekarz nie powinien marudzić i wystawi zwolnieni. Myślę, że każda z nas która ma problem, po pozytywnym teście pójdzie na L4. Jakby nie patrzeć jesteśmy w grupie ryzyka

Kurcze coś w tym jest…😳😳😳
Psycha to już wgl siada😳 każdy miesiąc to nowa nadzieja 🥺
Jutro będę coś więcej wiedzieć wiec dziękuje za odpowiedz 😘

Czy pred kazda inseminacji trzeba robic badanie droznosci jajnikow? Pare lat temu robilm i bylo wszystko ok, chcialabym znow przystapic do ins.

reklama
Daj znać jak tam po lekarzu 😊
Właśnie jestem po wizycie generalnie wszystko w porządku póki co widać pęcherzyk ciążowy, beta ładnie rośnie. Niepokoi mnie jedynie fakt, że doktor wypatrzył w macicy krwiaczek 1cm, mam się nie stresować bo ponoć takie rzeczy się zdarzają szczególnie na początku ale mam szczególnie na siebie uważać i się oszczędzać także na kolejne 2 tygodnie dostałam l4. Mam NADZIEJĘ, że krwiaczek się wchlonie. Dziś założono kartę ciąży, wszystkie badania mam na szczęście dobre. Teraz oczekiwanie do kolejnej wizyty zaplanowanej na 16go 🙂 dziewczyny trzymajcie kciuki 🙂 no i oczywiście daj znać jak po wizycie 🙂

Do góry