reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

INSEMINACJA 2021 - Komu się udało?

Po której inseminacji się udało?

• Wszystkich głosujących
    34
Generalnie mój problem jest taki,że mój pęcherzyk nie pęka przez endometriozę,dlatego dostaje zastrzyki ovitrelle i gonapeptyl. Z tym,że od grudnia nie udaje się mimo dobrych wyników moich jak i partnera 🙈. A przez moje problemy z wątroba będą potrzebne zastrzyki z heparyny.Dlatego chciałam się dowiedzieć czy np.heparyna jest wskazaniem do L4🤔 czy ogólnie problem z płodnością jest wskazaniem 🤔 bo nie ukrywając nie chciałabym po takim czasie starania pójść do pracy (pracuje na dziale mięsnym w sklepie więc generalnie wiszę ciagle na ladzie brzuchem bo jestem niska 🙈😂) i całą zmianę naciągać brzuch a po zmianie brać zastrzyki na podtrzymanie 🙈😂 bo to trochę jedno przeczy drugiemu 🤭😂.
U mnie bez problemu Pani doktor wystawiła zwolnienie na 2 tygodnie po inseminacji, tylko w kodzie choroby jest niepłodność,

reklama
Generalnie mój problem jest taki,że mój pęcherzyk nie pęka przez endometriozę,dlatego dostaje zastrzyki ovitrelle i gonapeptyl. Z tym,że od grudnia nie udaje się mimo dobrych wyników moich jak i partnera 🙈. A przez moje problemy z wątroba będą potrzebne zastrzyki z heparyny.Dlatego chciałam się dowiedzieć czy np.heparyna jest wskazaniem do L4🤔 czy ogólnie problem z płodnością jest wskazaniem 🤔 bo nie ukrywając nie chciałabym po takim czasie starania pójść do pracy (pracuje na dziale mięsnym w sklepie więc generalnie wiszę ciagle na ladzie brzuchem bo jestem niska 🙈😂) i całą zmianę naciągać brzuch a po zmianie brać zastrzyki na podtrzymanie 🙈😂 bo to trochę jedno przeczy drugiemu 🤭😂.
Jeżeli będziesz chciała to lekarz nie powinien marudzić i wystawi zwolnieni. Myślę, że każda z nas która ma problem, po pozytywnym teście pójdzie na L4. Jakby nie patrzeć jesteśmy w grupie ryzyka

Kurcze coś w tym jest…😳😳😳
Psycha to już wgl siada😳 każdy miesiąc to nowa nadzieja 🥺
Jutro będę coś więcej wiedzieć wiec dziękuje za odpowiedz 😘

Czy pred kazda inseminacji trzeba robic badanie droznosci jajnikow? Pare lat temu robilm i bylo wszystko ok, chcialabym znow przystapic do ins.

reklama
Daj znać jak tam po lekarzu 😊
Właśnie jestem po wizycie generalnie wszystko w porządku póki co widać pęcherzyk ciążowy, beta ładnie rośnie. Niepokoi mnie jedynie fakt, że doktor wypatrzył w macicy krwiaczek 1cm, mam się nie stresować bo ponoć takie rzeczy się zdarzają szczególnie na początku ale mam szczególnie na siebie uważać i się oszczędzać także na kolejne 2 tygodnie dostałam l4. Mam NADZIEJĘ, że krwiaczek się wchlonie. Dziś założono kartę ciąży, wszystkie badania mam na szczęście dobre. Teraz oczekiwanie do kolejnej wizyty zaplanowanej na 16go 🙂 dziewczyny trzymajcie kciuki 🙂 no i oczywiście daj znać jak po wizycie 🙂

Do góry