reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

INSEMINACJA 2021 - Komu się udało?

Po której inseminacji się udało?

• Wszystkich głosujących
    34
Rozumiem, to właśnie dziwne ze w dwóch innych miejscach wyniki nasienia się różnią. Ale Warszawa to chyba dobre miejsce napewno lepsze niż Lublin także lekarze powinni wiedzieć co robią. A czy Twój mąż brał jakieś suplementy na poprawę nasienia?
Tak, mąż dostał zestaw suplementów, stosuje je od października zeszłego roku. Mamy nadzieje, ze w dniu inseminacji parametry nasienia nie będą najgorsze.

reklama
Hej dziewczyny 😊 jutro podchodzę do drugiej IUI... tak się stresuje, że szok. Przy pierwszej beta 2.30 mam nadzieje, że teraz będzie wyższa 😊 wasze udane inseminacje dają nadzieje 🥰
Zafasolkujmy się 😍

Hej dziewczyny:) postanowiłam do Was dołączyć, w tym miesiącu będę miała robione pierwsze IUI. W moim przypadku wskazaniem do IUI jest słabe nasienie męża. IUI będę miała na cyklu naturalnym. Fajnie jest przeczytać, ze komuś się udało, mnie to zawsze podnosi na duchu i daje nadzieje. Serdeczne gratulacje, tym dziewczynom którym się udało❤️❤️❤️ Trzymam kciuki za staraczki, cały czas mam cichą nadzieję, że nam też w końcu uda się zobaczyć dwie kreski na teście.
Witaj kochana ❤️

Ja w czwartek podchodzę do 2 IUI. Dziś byłam na monitoringu, mam po jednym pęcherzyku w prawym i lewym jajniku 😍 a bałam się (po pierwszej stymulacji organizm trochę nadwyrężony ), że w w tym cyklu nic nie urośnie 🧐. 21.06 robię betę. Trzymajcie kciuki🥰

Hej ja właśnie w tym cyklu mam mieć inseminację w bocianie w Poznaniu. Czy mogłabyś mi przybliżyć czy jesteś z nich zadowolona? I ile to w sumie kosztowało?
Ogólnie byłam zadowolona. Po drugiej nieudanej inseminacji, jednak dla siebie samej sięgnęłam drugiej opinii w Klinice Invimed i lekarz powiedział, że z moimi wynikami to nie ma co tracić czasu na inseminację, tylko lepiej in vitro. Zaczęliśmy całą procedurę 14 kwietnia i udało się za pierwszym podejściem i teraz jestem w 9 tyg ciąży :)

Ogólnie byłam zadowolona. Po drugiej nieudanej inseminacji, jednak dla siebie samej sięgnęłam drugiej opinii w Klinice Invimed i lekarz powiedział, że z moimi wynikami to nie ma co tracić czasu na inseminację, tylko lepiej in vitro. Zaczęliśmy całą procedurę 14 kwietnia i udało się za pierwszym podejściem i teraz jestem w 9 tyg ciąży :)
Kochana my znaleźliśmy w międzyczasie źródło problemu, źłe wyniki nasienia.Teraz próbujemy je poprawić i sprawdzić czy się uda, jestem załamana ale walczę póki widać światełko w tunelu. Gratulacje dla Was. Ile kosztowała procedura inseminacji w Bocianie a ile on vitro w invimedzie jeśli mogę spytać?

Kochana my znaleźliśmy w międzyczasie źródło problemu, źłe wyniki nasienia.Teraz próbujemy je poprawić i sprawdzić czy się uda, jestem załamana ale walczę póki widać światełko w tunelu. Gratulacje dla Was. Ile kosztowała procedura inseminacji w Bocianie a ile on vitro w invimedzie jeśli mogę spytać?
Uda się na pewno, kwestia tylko kiedy. :) Inseminacja z lekami, wizytami, badania itp - to koszt ok. 1500-2000 zł / Koszt In Vitro - z lekami, wizytami, badaniami, punkcją, transferem itp. - to koszt ok. 10 000 zł

reklama
Do góry