reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

INSEMINACJA 2021 - Komu się udało?

Po której inseminacji się udało?

• Wszystkich głosujących
    34
Bardzo się boję tego wszystkiego naczytałam się w necie kiedy dziewczyny piszą że jest masakra a mają lepsze wyniki niż mój mąż. Tak bardzo pragniemy dziecka. Tak bardzo boje się usłyszeć że to nie jest możliwe.

reklama
Dziewczyny, mam pytanie:) Przed inseminacją będę musiała przyjąć zastrzyk ovitrelle. Do tej pory nigdy sama sobie nic nie wstrzykiwałam. Czy też stosowałyście ten zastrzyk przed inseminacją? Robiłyście go sobie same, czy miałyście podawany w klinice? Czy jest trudny do samodzielnego wykonania?

Bardzo się boję tego wszystkiego naczytałam się w necie kiedy dziewczyny piszą że jest masakra a mają lepsze wyniki niż mój mąż. Tak bardzo pragniemy dziecka. Tak bardzo boje się usłyszeć że to nie jest możliwe.
Mój mąż tez niestety nie ma najlepszych wyników nasienia, czasami morfologia wychodziła mu na poziomie 0%, poza tym ma obniżona ilość i ruchliwość też poniżej normy. Leczy się u androloga, miał robione usg jąder, badane hormony i robiony posiew nasienia i w sumie nic nie wyszło. Badań genetycznych nie mieliśmy robionych. W tym miesiącu próbujemy inseminacje, mam cicha nadzieje, ze może mimo złych parametrów nam się uda.

Ja w czwartek podchodzę do 2 IUI. Dziś byłam na monitoringu, mam po jednym pęcherzyku w prawym i lewym jajniku 😍 a bałam się (po pierwszej stymulacji organizm trochę nadwyrężony ), że w w tym cyklu nic nie urośnie 🧐. 21.06 robię betę. Trzymajcie kciuki🥰
Ja w tym tygodniu też podchodzę do pierwszej IUI. Właśnie czekam na informacje kiedy będzie dokładnie, może będziemy testować się w podobnym terminie. Trzymam kciuki za powodzenie❤️

Cukierkowa20pare jak Twoja inseminacja? Jesteś już po? Stres opadł?
Jestem już po, jeden stres opadł a drugi się zbliża i będzie trwał przez 2 tyg do testowania 😊 na szczęście dzięki mojemu wspaniałemu lekarzowi ilość żołnierzyków po "obróbce " wzrosła o 2 mln więc zwiększa się szansa na powodzenie 😍 od jutra zaczynam brać leki i ćwiczyć cierpliwość 😀

Mój mąż tez niestety nie ma najlepszych wyników nasienia, czasami morfologia wychodziła mu na poziomie 0%, poza tym ma obniżona ilość i ruchliwość też poniżej normy. Leczy się u androloga, miał robione usg jąder, badane hormony i robiony posiew nasienia i w sumie nic nie wyszło. Badań genetycznych nie mieliśmy robionych. W tym miesiącu próbujemy inseminacje, mam cicha nadzieje, ze może mimo złych parametrów nam się uda.
Mówi się że kariotyp trzeba badać bo inaczej może być wyciąganie kasy. Ja się nie znam sama jestem od soboty w tej sytuacji gdy zobaczyliśmy jego wyniki nasienia i tak płakałam. I nam też mówiła że mamy spróbować inseminacji ale góra dwa razy jak nie wyjdzie to in vitro

Ah a jeszcze fragmentację miał robiona?

Dziewczyny, mam pytanie:) Przed inseminacją będę musiała przyjąć zastrzyk ovitrelle. Do tej pory nigdy sama sobie nic nie wstrzykiwałam. Czy też stosowałyście ten zastrzyk przed inseminacją? Robiłyście go sobie same, czy miałyście podawany w klinice? Czy jest trudny do samodzielnego wykonania?
Ja również przyjmowałam ten zastrzyk i nie było tak źle, ogólnie jak widzę igłę to mdleje z automatu ale determinacja o malucha jest tak duża, że złapałam fałd ( że 3cm w dół i 2cm.w prawo od pępka ) wbiłam igłę pod kontem 90st, powoli wtloczylam, poczekalam 5sek, szybko wyjęłam i sama byłam z siebie dumna że podołałam i żyje

reklama
Ah a jeszcze fragmentację miał robiona?
Kochana mój mąż też miał słabe wyniki, szukaliśmy przyczyny i lekarz wpadł na pomysł żeby zbadać prostatę. Po badaniu okazało się że być może kiedyś przeszedł bezobjawowe zapalenie prostaty, odpowiednie leki i suplementy i 1% w górę 😀 jesteśmy pod opieką wspaniałego człowieka i z każdym miesiącem wyniki są coraz lepsze także szukajcie przyczyny i walczcie

Do góry