reklama
Staraczka1990
Fanka BB :)
Dziewczyny, mam pytanie Przed inseminacją będę musiała przyjąć zastrzyk ovitrelle. Do tej pory nigdy sama sobie nic nie wstrzykiwałam. Czy też stosowałyście ten zastrzyk przed inseminacją? Robiłyście go sobie same, czy miałyście podawany w klinice? Czy jest trudny do samodzielnego wykonania?
Staraczka1990
Mój mąż tez niestety nie ma najlepszych wyników nasienia, czasami morfologia wychodziła mu na poziomie 0%, poza tym ma obniżona ilość i ruchliwość też poniżej normy. Leczy się u androloga, miał robione usg jąder, badane hormony i robiony posiew nasienia i w sumie nic nie wyszło. Badań genetycznych nie mieliśmy robionych. W tym miesiącu próbujemy inseminacje, mam cicha nadzieje, ze może mimo złych parametrów nam się uda.Bardzo się boję tego wszystkiego naczytałam się w necie kiedy dziewczyny piszą że jest masakra a mają lepsze wyniki niż mój mąż. Tak bardzo pragniemy dziecka. Tak bardzo boje się usłyszeć że to nie jest możliwe.
Staraczka1990
Ja w tym tygodniu też podchodzę do pierwszej IUI. Właśnie czekam na informacje kiedy będzie dokładnie, może będziemy testować się w podobnym terminie. Trzymam kciuki za powodzenieJa w czwartek podchodzę do 2 IUI. Dziś byłam na monitoringu, mam po jednym pęcherzyku w prawym i lewym jajniku a bałam się (po pierwszej stymulacji organizm trochę nadwyrężony ), że w w tym cyklu nic nie urośnie . 21.06 robię betę. Trzymajcie kciuki
Staraczka1990
Cukierkowa20pare jak Twoja inseminacja? Jesteś już po? Stres opadł?Hej dziewczyny jutro podchodzę do drugiej IUI... tak się stresuje, że szok. Przy pierwszej beta 2.30 mam nadzieje, że teraz będzie wyższa wasze udane inseminacje dają nadzieje
Zafasolkujmy się
Cukierkowa20pare
Jestem już po, jeden stres opadł a drugi się zbliża i będzie trwał przez 2 tyg do testowania na szczęście dzięki mojemu wspaniałemu lekarzowi ilość żołnierzyków po "obróbce " wzrosła o 2 mln więc zwiększa się szansa na powodzenie od jutra zaczynam brać leki i ćwiczyć cierpliwośćCukierkowa20pare jak Twoja inseminacja? Jesteś już po? Stres opadł?
Mówi się że kariotyp trzeba badać bo inaczej może być wyciąganie kasy. Ja się nie znam sama jestem od soboty w tej sytuacji gdy zobaczyliśmy jego wyniki nasienia i tak płakałam. I nam też mówiła że mamy spróbować inseminacji ale góra dwa razy jak nie wyjdzie to in vitroMój mąż tez niestety nie ma najlepszych wyników nasienia, czasami morfologia wychodziła mu na poziomie 0%, poza tym ma obniżona ilość i ruchliwość też poniżej normy. Leczy się u androloga, miał robione usg jąder, badane hormony i robiony posiew nasienia i w sumie nic nie wyszło. Badań genetycznych nie mieliśmy robionych. W tym miesiącu próbujemy inseminacje, mam cicha nadzieje, ze może mimo złych parametrów nam się uda.
Ah a jeszcze fragmentację miał robiona?Mój mąż tez niestety nie ma najlepszych wyników nasienia, czasami morfologia wychodziła mu na poziomie 0%, poza tym ma obniżona ilość i ruchliwość też poniżej normy. Leczy się u androloga, miał robione usg jąder, badane hormony i robiony posiew nasienia i w sumie nic nie wyszło. Badań genetycznych nie mieliśmy robionych. W tym miesiącu próbujemy inseminacje, mam cicha nadzieje, ze może mimo złych parametrów nam się uda.
Cukierkowa20pare
Ja również przyjmowałam ten zastrzyk i nie było tak źle, ogólnie jak widzę igłę to mdleje z automatu ale determinacja o malucha jest tak duża, że złapałam fałd ( że 3cm w dół i 2cm.w prawo od pępka ) wbiłam igłę pod kontem 90st, powoli wtloczylam, poczekalam 5sek, szybko wyjęłam i sama byłam z siebie dumna że podołałam i żyjeDziewczyny, mam pytanie Przed inseminacją będę musiała przyjąć zastrzyk ovitrelle. Do tej pory nigdy sama sobie nic nie wstrzykiwałam. Czy też stosowałyście ten zastrzyk przed inseminacją? Robiłyście go sobie same, czy miałyście podawany w klinice? Czy jest trudny do samodzielnego wykonania?
reklama
Cukierkowa20pare
Kochana mój mąż też miał słabe wyniki, szukaliśmy przyczyny i lekarz wpadł na pomysł żeby zbadać prostatę. Po badaniu okazało się że być może kiedyś przeszedł bezobjawowe zapalenie prostaty, odpowiednie leki i suplementy i 1% w górę jesteśmy pod opieką wspaniałego człowieka i z każdym miesiącem wyniki są coraz lepsze także szukajcie przyczyny i walczcieAh a jeszcze fragmentację miał robiona?