reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

INSEMINACJA 2021 - Komu się udało?

Po której inseminacji się udało?

• Wszystkich głosujących
    35
reklama
Zrób jeszcze raz po 14 dniach mój lekarz też tak mi zalecił. Beta potrafi bardzo szybko rosnąć w ciągu doby. A testy sikane robiłaś jakieś np dzisiaj lub wczoraj? Nie wszystko stracone kiedyś czytałam podobny przypadek że testy negatywne w 11 dniu cyklu a 14 dnia beta potwierdziła ciąże u dziewczyny. Powtórz badanie napewno po 14 dniach.
Dziękuję za słowa otuchy 🥰 zrobię. Testów siusianych już nie robiłam. Zrobię pod koniec tygodnia. Tymczasem trzymam za Was kciuki dziewczyny!!! 🤩

Właśnie chciałam zrobić w piątek, będzie 12 dzień po inseminacji ale odczekam do poniedziałku czyli 15 dni po IUI a 16 po zastrzyku wtedy wynik napewno będzie pewny. Dzisiaj zrobiłam test sikany jakoś tak mnie tknęło ten o czułości 10 mlu, 10 dzień po IUI a 11 od zastrzyku wyszedł pozytywny z drugą kreska blada ale jest bardzo widoczna. Nie sugeruje się zbytnio tym testem wiem jak to może być po zastrzyku więc już teraz czekam do poniedziałku. A ty kiedy robisz znowu?
To trzymam kciuki jeszcze mocniej kochana!!! Ja postanowiłam poczekać do okresu (powinien pojawić się w niedzielę). Poza tym mój lekarz ( po tym jak wysłałam mu smsa z wynikiem bety) kazał odstawić duphaston, więc już spisal mój pierwszy zabieg IUI na straty hehe 🤪

Nie dziękuję aby nie zapeszyć 😘 kochana wszystko będzie dobrze jeszcze jest nadzieja, może będzie tak, że miło się zaskoczysz ☺️ mnie ciągle kłuję po prawej stronie jakby jajnik chyba w sumie sama nie wiem ale kłuję ciągle od dnia inseminacji do dziś, czasami kłuję podbrzusze, też tak miałaś?
Tak, od czasu IUI...czułam ból jakby jajnika ( jajowodu), takie kłucie, ciągnięcie i dziwne uczucie w podbrzuszu ( takie nabrzmiałe...trudno to opisać 😊 ), natomiast bólu piersi kompletny brak. Być może to przez duphaston i ovitrelle. A teraz kiedy wiem, że moja beta ujemna i czekam na okres...to np. nie mam w ogóle zespołu napięcia przedmiesiączkowego ( a przeważnie tydzień wcześniej już go czuje)- to pewnie też przez przyjmowane hormony.

reklama
Do góry