Witam wszystkie Staraczki!!
choć dopiero dziś zdecydowałam się zalogować, czytałam wiele forum i czerpałam również wiedzę. Dlatego chciałabym spłacić swój dług wdzięczności i opisać Wam po krótce swoją historię.
Staramy się z mężem o drugie dziecko (pierwsze - stwierdzona niepłodność idiopatyczna, ja miałam 33 lata mąż 32, wyniki męża ok, choć tez nie powalały - po 12 miesiącach robienia badań, drożności jajowodów nic nie stwierdzili, dostałam clo i luteine i zaskoczyło w pierwszym cyklu, myślałam że to "czarodziejska tableteczka", cyk i ciąża)
Przekonałam się przy staraniu o drugie dziecko, że tak nie jest, 3 cykle na clo z luteiną bez ciąży, zmiana tabletek na lamettę, rozwaliło mi owulację, którą miałam swoją, ale wspomagałam się stymulacją. Pęcherzyki nie rosły i dlatego lekarz przepisywał mi zastrzyki - gonadotropiny i pęcherzyk przez 2 cykle jakoś urósł, a raz miałam cykl bezowulacyjny. Ogólnie na lameccie zrobiliśmy 1 inseminację - nie udało Nam się. Później cykl bezoowulacyjny i zmiana tabletek znowu na clo, i pęcherzyk tez urósł niewiele w 10 dc miał ok. 14 mm miałam się zgłosić za 2 dni miał ok. 15,5 , lekarz zleciła mi badanie z krwi, Lh, estradiol, progesteron i po wynikach dostałam informacje, że inseminaja za 2 dni, i mam jak najszybciej wziąć zastrzyk na pęknięcie overtille. Dziś zrobiłam test beta hcg jestem w 4 tygodniu ciąży i OCZYWIŚCIE MEGA SZCZĘŚLIWA, potwierdziłąm to testem z moczu i od razu pokazała się 2 kreska. Dodam, że lekarz od 3 dnia po inseminacji przepisał mi cyclogest 400 mg codziennie na noc dopochwowo.
Nie wiem, czy miało to znaczenie ale właśnie w tym cyku około 10-11 dc wzięłam się porządnie za suplementację witamin, ale KAŻDA ODDZIELNIE, kupiłam dość dobrej firmy bio inozytol, brałam po 2 tabletki dziennie, cholinę 1 tabletkę, witaminę E 1 tabletkę, 2 tabletkę kwasów omega z wit. D oraz witaminę B6 i B9 i B12 w ramach 1 tabletki. Poczytałam po prostu jak ważną funkcję one pełnią, wiem że jeśli jest poważny problem to może nie pomóc, ale jeśli nikt Wam nie powiedział, że Wy nie możecie mieć dzieci, ale jakoś nie wychodzi, proponuję spróbować. Serdecznie Pozdrawiam i życze 2 kresek na teście, ja czekam na pierwsze usg i bijące serduszko