reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Inna praca w innym miejscu,a urlop wychowawczy

izi85

Mamisiiiima P&N
Miasto
Poznań
Witam,
od wrzesnia 2012 roku jestem na urlopie wychowawczym(wypisałam na 3 lata)
Od 1 marca chce podjąć prace,ale nie w tym miejscu pracy gdzie mam urlop.

Mojee pytania:
1.Czy musze poinformowac zakład ze mam nowa prace?
2.Czy moge podjac prace na pełen etat i czy kazda umowa wchodzi w gre?
3.Niechce rezygnowac z tego urlopu(on jest bezpłatny) bo nie wiem czy bede w tej nowej pracy długo.
4.Czy zakład może/musi wyrazic zgode?

Dodam tylko ze we wrzesniu chciałam wrócic po macierzynskim na poł etatu i sie nie zgodzili.

reklama
od wrzesnia 2012 roku jestem na urlopie wychowawczym(wypisałam na 3 lata)
Od 1 marca chce podjąć prace,ale nie w tym miejscu pracy gdzie mam urlop.

Mojee pytania:
1.Czy musze poinformowac zakład ze mam nowa prace?
Tak. Wynika to z tego,z e zmienia się tytuł ubezpieczenia. BĘdzie Pani ubezpieczona w nowym m-cu, a pracodawca, u którego jest Pani na urlopie przestanie naliczać skąldki za Panią.
2.Czy moge podjac prace na pełen etat i czy kazda umowa wchodzi w gre?
Każdą, która nie wyklucza sprawowania osobistej opieki nad dzieckiem.
3.Niechce rezygnowac z tego urlopu(on jest bezpłatny) bo nie wiem czy bede w tej nowej pracy długo.
4.Czy zakład może/musi wyrazic zgode?
Nie.

Dodam tylko ze we wrzesniu chciałam wrócic po macierzynskim na poł etatu i sie nie zgodzili.
Nie musiała Pani pytać. Trzeba było wrócić na pół etatu w trybie art 186(7) kodeksu pracy.

Dziekuje za odpowiedż,bardzo mi Pani pomogła.

Jeszcze jedno pytanie.(a w sumie 3)
Czy jak zrezygnuje z nowej pracy(np. po 3mcach) to zakład ma obowiazek,ze tak napisze przyjąć mnie z powrotem na warunki wychowawczego?

Czyli musi powrócić do opłacania składek na te 3 lata które wypisałam wychowawczego?

Czy ma prawo odmówic?

Chodzi mi o to ze ja nie rezygnuje z wychowawcego tylko chce podjac prace gdzie indziej.
I jezeli po 3 mc zrezygnuje to musze dac znac firmie w ktorej mam wychowawcy zeby płacili spowrotem całosc składek?

Do góry