reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

urlop wychowawczy, a pełny etat

mama kubulki

Fanka BB :)
Miasto
Lu
witam
czy moge pracowac na cały etat będąc na urlopie wychowawczym?
w kodeksie pracy znalazlam tylko info ze mozna pracowac u macierzystego pracodawcy lub innego na umowe o prace lub zlecenie, jesli nie koliduje to z opieka nad dzieckiem, a kto jest w stanie to zweryfikowac?
jakie sankcje prawne mi grożą jeśli tak pracuje? (oczywiście oprocz tego ze pracodawca moze mnie wezwac do pracy z wychowawczego, bo to nie wchodzi w gre, gdyz urlop wychowawczy jest na prosbe tegoż pracodawcy, ponieważ dzieki temu ma wykazaną odpowiednia ilość etatów, nie płaci składek, a i tak zatrudnia na czarno)
wiem, ze to co robi pracodawca jest niezgodne z prawem, ale czy ja też łamię prawo zgadzając sie na urlop wychowawczy mając etat w innym miejscu?

reklama
czy moge pracowac na cały etat będąc na urlopie wychowawczym?
Tak (jesli nie uniemożliwia to Pani sprawowania osobistej opieki nad dzieckiem).

w kodeksie pracy znalazlam tylko info ze mozna pracowac u macierzystego pracodawcy lub innego na umowe o prace lub zlecenie, jesli nie koliduje to z opieka nad dzieckiem, a kto jest w stanie to zweryfikowac?
Pracodawca u którego jest Pani na urlopie.

jakie sankcje prawne mi grożą jeśli tak pracuje? (oczywiście oprocz tego ze pracodawca moze mnie wezwac do pracy z wychowawczego, bo to nie wchodzi w gre, gdyz urlop wychowawczy jest na prosbe tegoż pracodawcy, ponieważ dzieki temu ma wykazaną odpowiednia ilość etatów, nie płaci składek, a i tak zatrudnia na czarno)
Żadne.

wiem, ze to co robi pracodawca jest niezgodne z prawem, ale czy ja też łamię prawo zgadzając sie na urlop wychowawczy mając etat w innym miejscu?
Nie łamie Pani.

Do góry