reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

in vitro z komórką dawczyni

Matko święta!!! Czemu oni tak to zrobili... widziałam Twoja nogę to już sobie wyobrażam jak jeszcze spuchlas... powinni od razu ciąć w nocy w takim stanie 😞 szpital dziecięcy w prokocimiu to dobry szpital. Mam nadzieję że zaopiekują się Jasiem i będzie w pełni zdrowy 😀 to jest chyba wada wynikająca że wczesniactwa tak? Kasia myślimy tu wszystkie o Tobie i wspieramy Cię mentalnie. Żadna z nas nie chciałaby żeby tak się zakończyło jak u Ciebie, ale teraz medycyna jest tak rozwinięta że takie dzieciaczki później nie odstają od rówieśników! Dawaj znać i ściskam Cię mocno!
Wadą jest wada „wrodzona”
Nie wynika z wcześniactwa
I całe szczęście że pierwsza operacja została od razu zrobiona bo są lepsze rokowania
Nikt nie zauważył że mam dużo wód …podobno można to było zauważyć na usg
Ale już nie ma co gdybać
Skupiamy się na tym co jest teraz

reklama
Bardzo się cieszę, że się odezwałas, przeszlas trudny czas i trzymamy kciuki za Jasia!!! W którym tygodniu ciązy urodziłas?Bardzo ładnie przybiera, to na pewno twardy zawodnik, ma cudowną Mamę, która wiele przeszła żeby się urodził i za parę tygodni już w domu będziecie się sobą cieszyć!!!
32

To wcześnie ale szanse na normalne życie ma wielkie, moja przyjaciółka miała bardzo podobne przejścia, urodzila w 32 tyg corke, tez byla operowana (lat temu naście), teraz Marta to wielka nastolatka :)
Atrezja przełyku jest zwykle wadą izolowaną i po zabiegu odtworzenia ciągłości przewodu pokarmowego Jaś będzie wcinał wszystko i rosł normalnie :) trzymamy kciuki z całego serca, jesli mozesz dawaj czasem znac co u Was! Ciotki pozdrawiają!

Wadą jest wada „wrodzona”
Nie wynika z wcześniactwa
I całe szczęście że pierwsza operacja została od razu zrobiona bo są lepsze rokowania
Nikt nie zauważył że mam dużo wód …podobno można to było zauważyć na usg
Ale już nie ma co gdybać
Skupiamy się na tym co jest teraz
Kasia trzymamy kciuki i miejmy nadzieję że wszystko będzie dobrze 😀 dawaj znać co u Was!

Kasiu jak tam u Was?
W piątek była operacja a dzisiaj lekarze robili test szczelności przełyku i jest szczelność ☺️
Więc kolejny krok za nami!
Jutro zacznie działać fizjo aby pobudzić go do odruchu ssania
Więc na ten moment tylko tyle albo aż tyle mogę napisać
I ciocię niech dalej trzymają kciuki za mojego wojownika
A jak ty się czujesz ? Co słychać ?

W piątek była operacja a dzisiaj lekarze robili test szczelności przełyku i jest szczelność ☺️
Więc kolejny krok za nami!
Jutro zacznie działać fizjo aby pobudzić go do odruchu ssania
Więc na ten moment tylko tyle albo aż tyle mogę napisać
I ciocię niech dalej trzymają kciuki za mojego wojownika
A jak ty się czujesz ? Co słychać ?
Ooo to dobre wieści! Teraz będziecie wychodzić na prostą! On nadal jest wczesniakiem. W końcu teraz byłby 36tc, ale widać dzielny chłopak! Fizjo niech robią co w ich mocy i może niedługo wypuszcza Was do domu! 😀 masz gdzie mieszkać w Krk? Tam jest ten hotel MC Donalda co?
Nadal trzymam kciuki i myślę o Was!
U mnie ok. Jestem właśnie w 32tc czyli tak jak Ty rodziłaś. Mam nadzieję że mój jeszcze chwilę posiedzi w brzuchu 😀 oby zdrowy był. W poniedziałek mam wizytę.

Ooo to dobre wieści! Teraz będziecie wychodzić na prostą! On nadal jest wczesniakiem. W końcu teraz byłby 36tc, ale widać dzielny chłopak! Fizjo niech robią co w ich mocy i może niedługo wypuszcza Was do domu! 😀 masz gdzie mieszkać w Krk? Tam jest ten hotel MC Donalda co?
Nadal trzymam kciuki i myślę o Was!
U mnie ok. Jestem właśnie w 32tc czyli tak jak Ty rodziłaś. Mam nadzieję że mój jeszcze chwilę posiedzi w brzuchu 😀 oby zdrowy był. W poniedziałek mam wizytę.
Tak , jest dosłownie kilka metrów od szpitala
Ale priorytetem są rodzice dzieci onkologicznych
Ja dojeżdżam codziennie 50na 50 autem bądź pociągiem
Narazie nie mam z tym problemu. Czuję czasami większe zmęczenie ale to jak wracam do domu to idę spać
trzymam kciuki aby synek spokojnie czekał na swój termin 🙂nie stresuj się będzie dobrze
I daj znać po wizycie 🙂

reklama
Kasialucky a co mówią lekarze? Jakie widoki na wypis? Super, że jest szczelność zespoleń, będzie jadł i rósł jak szalony! Jak idzie nauka ssania?
Winwin a Ty to już tuż tuż a dopiero się starałaś, ale to zleciało!! Torba spakowana???

Do góry