Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Myślałam,ze na cyklu sztucznym jak sie przyjmuje Estrofem to progesteron nie urośnie.Też trzeba się wstrzelić tak żeby endometrium było odpowiedniej grubości i zeby progesteron nie urósł. Raz miałam odwołany transfer bo lekarz przedłużał 1 fazę aż w końcu progesteron mi wzrósł i już było za późno na włączenie progesteronu. Pewnie można bardziej manewrować niż przy cyklu naturalnym ale też są jakieś granice.
Ja biorę Actifolin 2mg ale moj wiek 40+Powiedzcie mi jaką dawkę actiFolin kupić ,
2mg czy 0,8 ?
Też tak myślałam... czasami organizm wie lepiej I trzeba go słuchać!Myślałam,ze na cyklu sztucznym jak sie przyjmuje Estrofem to progesteron nie urośnie.
Też tak myślałam... czasami organizm wie lepiej I trzeba go słuchać!
To nieinwazyjne badanie genetyczne bazujace na tym, że zarodek zanim zostanie zamrozony to do podloza hodowlanego uwalnia troche tzw „wolnego DNA” ktore sie bada pod kątem wad genetycznych. Czyli tym samym nie nakluwa się trofoektodermy zarodka, niektorzy uwazaja niesłusznie ze to szkodzi zarodkom. Problel tylko taki, że to wolne DNA to są jakby fragmenty a nie pełny genom i badanie ma niższą skuteczność niz PGT wiec po nim zaleca sie w ciazy jeszcze cos w stylu NIFTY. A po PGT nie trzeba. Jak dla mnie szkoda kasyA co to w ogóle jest Embrace? Za moich "czasów" chyba tego nie było.
Ja bralam 0.8, zalecenia w ciązy stanowią ze trzeba brac 0,4 a w szczególnych sytuacjach wiecej. Ja ze wzgl na wiek bralam 0,8 i to zupelnie wystarczy szczegolnie ze mialam tez jakis zestaw witamin dla przyszłej mamy i tam tez byl folian.Powiedzcie mi jaką dawkę actiFolin kupić ,
2mg czy 0,8 ?
A co to w ogóle jest Embrace? Za moich "czasów" chyba tego nie było.
A co to w ogóle jest Embrace? Za moich "czasów" chyba tego nie było.