reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
No ja mam właśnie dylemat co zrobić teraz. Bo został nam ostatni zarodek i nie wiem czy poczekać z transferem do wizyty u immunologa, którego mam dopiero w czerwcu i w międzyczasie odsapnąć też psychicznie i fizycznie, czy jednak iść za ciosem i zrobić jeszcze ten jeden ostatni transfer i potem ewentualnie się diagnozować, przed nastepna procedura
Jutro idę na betę i mam nadzieję, że lekarka pozwoli mi szybciej odstawić leki, bo takie branie ich, kiedy wiem, że tam nic się nie dzieje, wkurza mnie strasznie. Chcę zamknąć ten etap i zacząć nowy.
U nas też ostatni zarodek. Lekarz podjął decyzję i histero z biopsją.
A nad dalszą diagnostyką immuno się zastanawiam z tym, że my do każdego transferu mamy accofil, encorton, acard i heparynę od lekarza z kliniki.

Na Twoim miejscu, bez Kirow implantacyjnych (jeśli dobrze kojarzę) spróbowałam ostatni transfer z accofilem. Może uda się znaleźć jakiś szybszy termin do jakiegoś polecanego immunologa, który przepisze receptę.

Hej !
We wtorek mam punkcje powiem wam że dziś już pomału zaczynam się mega stresować tym wszystkim ! :( boję się i samej punkcji i tego co będzie po , czy nie będzie hiperki…
Jakieś rady?
Transfer będę mieć odroczony bo moje jajniki muszą odetchnąć mam około 22 pęcherzyków zamiast Ovitrelle mam podać sobie dzisiaj decapeptyl i wyczytałam że w sumie dobrze że dostałam ten drugi bo ovitrelle może spowodować hiperke czy mojej ilości pęcherzyków .
Lekarz ogólnie mówił że wszystko ok i ta ilość go bardzo zadowala .

Hej !
We wtorek mam punkcje powiem wam że dziś już pomału zaczynam się mega stresować tym wszystkim ! :( boję się i samej punkcji i tego co będzie po , czy nie będzie hiperki…
Jakieś rady?
Transfer będę mieć odroczony bo moje jajniki muszą odetchnąć mam około 22 pęcherzyków zamiast Ovitrelle mam podać sobie dzisiaj decapeptyl i wyczytałam że w sumie dobrze że dostałam ten drugi bo ovitrelle może spowodować hiperke czy mojej ilości pęcherzyków .
Lekarz ogólnie mówił że wszystko ok i ta ilość go bardzo zadowala .
Dobrze że dostałaś decapeptyl bo po nim hiperki być nie powinno. Punkcja sama to nic strasznego 🙂 Po punkcji dużo odpoczywać, dużo białka i picia elektrolitów i będzie dobrze ✊🙂

Ja przed chwilą byłam na spacerze z psem i też już myślałam o kolejnej procedurze 😂
Nie wiem, myślę, że tylu ludziom udaje się szybko, a tylu ludziom też nie udaje się wcale. Co stoi na przeszkodzie, żebym była w tej drugiej grupie... a wiem, że ja nie będę walczyć ze wszelką cenę, jak niektórzy.
Np dziś mi koleżanka zadała pytanie, czy jak się nie uda transfer to mamy jakiś plan przed kolejnym. Jakoś rozszerzyć diagnostykę. A ja powiedziałam, że ja już nie chcę się diagnozować. Nie chcę już robić badań. Mogę robić transfery - może któryś w końcu zaskoczy. Ale nie będę już wydawać tysięcy złoytych na kolejną diagnostykę.
taka to kolej rzeczy. Ja do 1 podejścia szłam mega pozytywnie nastawiona, a do kolejnego to właśnie tak jak piszesz - tylu ludziom się nie udaje, albo udaje przy kolejnej niezliczonej próbie, więc czemu mi by się miało udać 🙈 przyznam że czuję sie mega szczęściara, że drugie podejście się u mnie udało, nie wiem czym na to zasłużyłam 🤷🏼‍♀️ wierzę że w końcu i u Ciebie się poszczęści, to będzie chyba najbardziej wyczekiwana ciąża na całym forum 🙈 🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻

No ja mam właśnie dylemat co zrobić teraz. Bo został nam ostatni zarodek i nie wiem czy poczekać z transferem do wizyty u immunologa, którego mam dopiero w czerwcu i w międzyczasie odsapnąć też psychicznie i fizycznie, czy jednak iść za ciosem i zrobić jeszcze ten jeden ostatni transfer i potem ewentualnie się diagnozować, przed nastepna procedura
Jutro idę na betę i mam nadzieję, że lekarka pozwoli mi szybciej odstawić leki, bo takie branie ich, kiedy wiem, że tam nic się nie dzieje, wkurza mnie strasznie. Chcę zamknąć ten etap i zacząć nowy.
U Ciebie coś z kirami było nie tak prawda? Jesli dobrze pamiętam, to ja bym próbowała ogarnąć jak najszybszą wizytę u immunologa jakiegoś który wiadomo że daje recepty na accofil i podeszła do transferu na lekach. A nuż to będzie klucz do sukcesu :)

Dobrze że dostałaś decapeptyl bo po nim hiperki być nie powinno. Punkcja sama to nic strasznego 🙂 Po punkcji dużo odpoczywać, dużo białka i picia elektrolitów i będzie dobrze ✊🙂
Właśnie w pierwszej chwili pomyślałam jezu że źle że nie dostałam go ale potem jak się wczytałam to mówię ufff . Że faktycznie po tym drugim nie powinno być hiperki.

Wszyscy mówią że nic strasznego a ja biedna przeżywam jak nie wiem🤣 ale to przez to że nigdy nie miałam żadnego zabiegu - jedynie cc(11 lat temu ) 🤣

Odpoczywać to planuje chce wziasc l4 żeby na spokojnie móc odpocząć . Jakie elektrolity najlepsze ? I biało - czego najwięcej ? Czy może kupić jakieś białko jak dla sportowców ? Co polecasz?

reklama
A jak tam u Was? Jak się czujesz?
Dziękuje ze pytasz ☺️ U nas wszystko dobrze, Zośka codziennie daje o sobie znać harcami w brzuchu coraz mocniejszymi, zaczynam się powoli zastanawiać czy dzieci aby na pewno nie pojawiają się na świecie jak w kultowej scenie z Obcego, bo czasem mam wrażenie że ona już szuka drogi wyjścia przez skórę 😅 Drugi trymestr zleciał jak z bicza strzelił, dzis już 27+2 🙈 szkoda że ten pierwszy z wiecznymi mdłościami i samopoczuciem na poziomie gówna nie mógł tak szybko minąć 😅

Do góry