reklama
Aileen31
Fanka BB :)
Ja podobnie pomimo że już za połową ciąży jestem tu, śledzę was i trzymam mocno kciuki za każdą z osobnaJa podczytuję regularnie i trzymam kciuki cały czas![]()

Lily_of_the_valley
U nas też ostatni zarodek. Lekarz podjął decyzję i histero z biopsją.No ja mam właśnie dylemat co zrobić teraz. Bo został nam ostatni zarodek i nie wiem czy poczekać z transferem do wizyty u immunologa, którego mam dopiero w czerwcu i w międzyczasie odsapnąć też psychicznie i fizycznie, czy jednak iść za ciosem i zrobić jeszcze ten jeden ostatni transfer i potem ewentualnie się diagnozować, przed nastepna procedura
Jutro idę na betę i mam nadzieję, że lekarka pozwoli mi szybciej odstawić leki, bo takie branie ich, kiedy wiem, że tam nic się nie dzieje, wkurza mnie strasznie. Chcę zamknąć ten etap i zacząć nowy.
A nad dalszą diagnostyką immuno się zastanawiam z tym, że my do każdego transferu mamy accofil, encorton, acard i heparynę od lekarza z kliniki.
Na Twoim miejscu, bez Kirow implantacyjnych (jeśli dobrze kojarzę) spróbowałam ostatni transfer z accofilem. Może uda się znaleźć jakiś szybszy termin do jakiegoś polecanego immunologa, który przepisze receptę.
Aneczka3131
Zaciekawiona BB
Hej !
We wtorek mam punkcje powiem wam że dziś już pomału zaczynam się mega stresować tym wszystkim !
boję się i samej punkcji i tego co będzie po , czy nie będzie hiperki…
Jakieś rady?
Transfer będę mieć odroczony bo moje jajniki muszą odetchnąć mam około 22 pęcherzyków zamiast Ovitrelle mam podać sobie dzisiaj decapeptyl i wyczytałam że w sumie dobrze że dostałam ten drugi bo ovitrelle może spowodować hiperke czy mojej ilości pęcherzyków .
Lekarz ogólnie mówił że wszystko ok i ta ilość go bardzo zadowala .
We wtorek mam punkcje powiem wam że dziś już pomału zaczynam się mega stresować tym wszystkim !
Jakieś rady?
Transfer będę mieć odroczony bo moje jajniki muszą odetchnąć mam około 22 pęcherzyków zamiast Ovitrelle mam podać sobie dzisiaj decapeptyl i wyczytałam że w sumie dobrze że dostałam ten drugi bo ovitrelle może spowodować hiperke czy mojej ilości pęcherzyków .
Aileen31
Dobrze że dostałaś decapeptyl bo po nim hiperki być nie powinno. Punkcja sama to nic strasznegoHej !
We wtorek mam punkcje powiem wam że dziś już pomału zaczynam się mega stresować tym wszystkim !boję się i samej punkcji i tego co będzie po , czy nie będzie hiperki…
Jakieś rady?

Lea2022
Moderator
A jak tam u Was? Jak się czujesz?Ja podczytuję regularnie i trzymam kciuki cały czas![]()
amusedxxx
Moderator
taka to kolej rzeczy. Ja do 1 podejścia szłam mega pozytywnie nastawiona, a do kolejnego to właśnie tak jak piszesz - tylu ludziom się nie udaje, albo udaje przy kolejnej niezliczonej próbie, więc czemu mi by się miało udaćJa przed chwilą byłam na spacerze z psem i też już myślałam o kolejnej procedurze
Nie wiem, myślę, że tylu ludziom udaje się szybko, a tylu ludziom też nie udaje się wcale. Co stoi na przeszkodzie, żebym była w tej drugiej grupie... a wiem, że ja nie będę walczyć ze wszelką cenę, jak niektórzy.
Np dziś mi koleżanka zadała pytanie, czy jak się nie uda transfer to mamy jakiś plan przed kolejnym. Jakoś rozszerzyć diagnostykę. A ja powiedziałam, że ja już nie chcę się diagnozować. Nie chcę już robić badań. Mogę robić transfery - może któryś w końcu zaskoczy. Ale nie będę już wydawać tysięcy złoytych na kolejną diagnostykę.

amusedxxx
Moderator
U Ciebie coś z kirami było nie tak prawda? Jesli dobrze pamiętam, to ja bym próbowała ogarnąć jak najszybszą wizytę u immunologa jakiegoś który wiadomo że daje recepty na accofil i podeszła do transferu na lekach. A nuż to będzie klucz do sukcesuNo ja mam właśnie dylemat co zrobić teraz. Bo został nam ostatni zarodek i nie wiem czy poczekać z transferem do wizyty u immunologa, którego mam dopiero w czerwcu i w międzyczasie odsapnąć też psychicznie i fizycznie, czy jednak iść za ciosem i zrobić jeszcze ten jeden ostatni transfer i potem ewentualnie się diagnozować, przed nastepna procedura
Jutro idę na betę i mam nadzieję, że lekarka pozwoli mi szybciej odstawić leki, bo takie branie ich, kiedy wiem, że tam nic się nie dzieje, wkurza mnie strasznie. Chcę zamknąć ten etap i zacząć nowy.
Aneczka3131
Zaciekawiona BB
Właśnie w pierwszej chwili pomyślałam jezu że źle że nie dostałam go ale potem jak się wczytałam to mówię ufff . Że faktycznie po tym drugim nie powinno być hiperki.Dobrze że dostałaś decapeptyl bo po nim hiperki być nie powinno. Punkcja sama to nic strasznegoPo punkcji dużo odpoczywać, dużo białka i picia elektrolitów i będzie dobrze
![]()
Wszyscy mówią że nic strasznego a ja biedna przeżywam jak nie wiem

Odpoczywać to planuje chce wziasc l4 żeby na spokojnie móc odpocząć . Jakie elektrolity najlepsze ? I biało - czego najwięcej ? Czy może kupić jakieś białko jak dla sportowców ? Co polecasz?
reklama
amusedxxx
Moderator
Dziękuje ze pytaszA jak tam u Was? Jak się czujesz?