reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
A ja mam dzisiejsze wyniki krwi
Estradiol 5689
Progesteron 0.99
O 16 mam wizytę, ciekawe co tam wymyślą 🫣
Ale wysoki estradiol! Chyba czeka Cię odroczony transfer..
Jak myślicie, skoro w tym cyklu niie dostałam acardu przed transferem to siedzieć cicho? Pytać lekarza? Czekać do środy i wtedy pytać? Brać na własną rękę?
Ja mam podobne dylematy, bo przy poprzednim transferze estrofem i acard brałam cały czas, przed i po transferze, a w tym od 4 dnia mam odstawić estrofem, a 7 dni po acard. A moja lekarka na urlopie do poniedziałku nastepnego i w sumie dala mi rozpiskę, ale nie zauważyłam wtedy tego odstawienia i się zastanawiam, czy to było celowe czy nie...

Ale wysoki estradiol! Chyba czeka Cię odroczony transfer..

Ja mam podobne dylematy, bo przy poprzednim transferze estrofem i acard brałam cały czas, przed i po transferze, a w tym od 4 dnia mam odstawić estrofem, a 7 dni po acard. A moja lekarka na urlopie do poniedziałku nastepnego i w sumie dala mi rozpiskę, ale nie zauważyłam wtedy tego odstawienia i się zastanawiam, czy to było celowe czy nie...
Kurde, to dość niecodzienne rozwiązanie. Nie słyszałam chyba jesczcze, żeby odstawiać acard zaraz po transferze. Ciekawe.

Kurde, to dość niecodzienne rozwiązanie. Nie słyszałam chyba jesczcze, żeby odstawiać acard zaraz po transferze. Ciekawe.
A najlepsze, że biorę go przez cały cykl, od zakończenia okresu. Może on i estrofem był w moim przypadku wyłącznie po to, by przygotować wyściółkę macicy pod zagnieżdżenie, potem już nie będzie spełniał żadnej swojej funkcji. Co najlepsze biorę jeszcze encorton i jego mam nie przerywać.

Do tego od ponad tygodnia męczyłam się z zatokami, udało mi się w miarę dojść do siebie na transfer w piątek i dziś jest 3 dpt a od tego smarkania i wycierania nosa pojawiły mi się pod nosem bąble jak po oparzeniu, wypełnione płynem i mega to mnie boli. Pewnie nie miał nikt podobnej sytuacji, a ja nawet nie wiem co mam z tym teraz zrobić. Smaruje maścią z alantoiną, ale na razie średnio pomaga...

reklama
Do góry