reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Zdecydowanie skarga + zgłosiłbym sie do prawnika po poradę, uważam, że skoro błędy są rażące i były łatwe do uniknięcia to należy Wam się odszkodowanie.
Ale skarga do NFZ?
Miała być aktywacja oocytów, zymoth, picsi i embrioskop. Embriolog mi przez telefon powiedział że aktywacji lekarka nie zleciła, zymothu się nie dało zrobić bo ponoć za mała koncentracja a embrioskop mi nie przysługuje z refundacji. Zapomniałam zapytać o picsi, ale też nie zrobili. A na zleceniu od lekarki mam te wszystkie rzeczy zlecone, nawet mi u siebie w systemie pokazywała. Strasznie jej głupio było i mówiła że naprawdę nie wie dlaczego nie wykonali... o tej blastocyście też nie potrafiła wytłumaczyć dlaczego tak się stało

reklama
Ale skarga do NFZ?
Miała być aktywacja oocytów, zymoth, picsi i embrioskop. Embriolog mi przez telefon powiedział że aktywacji lekarka nie zleciła, zymothu się nie dało zrobić bo ponoć za mała koncentracja a embrioskop mi nie przysługuje z refundacji. Zapomniałam zapytać o picsi, ale też nie zrobili. A na zleceniu od lekarki mam te wszystkie rzeczy zlecone, nawet mi u siebie w systemie pokazywała. Strasznie jej głupio było i mówiła że naprawdę nie wie dlaczego nie wykonali... o tej blastocyście też nie potrafiła wytłumaczyć dlaczego tak się stało
No niby embriolog to nie lekarz ale spróbowałabym napisać do NFZ najwyżej skierują Cię gdzieś indziej.

Ja też bym pojechała sama. Na punkcje nie, ale na transfer jak najbardziej :)
no na punkcję to ja chyba nawet podpisywałam coś, że mnie ktoś odbierze i że będę 24h pod opieką osoby dorosłej.
Ale transfer jeden miałam, więc to jest luzik :) a mój mąż ma jakiś kocioł w pracy, więc nie chcę go ciągnąć. Dla mnie akurat tarnsfer to nie jest żadne cudowne przeżycie, nie jest to jakaś piękna chwila, którą muszę dzielić z mężem, tylko zwykła procedura medyczna.

w ogóle taką rozkminę mam. Ten duphaston. Zawsze go przepisują, a przecież ta miernota ma tylko 10mg, gdzie besins i luteina mają po 200mg, a cyclogest 400mg. To czy ten duphaston w ogóle coś pomaga, czy to tylko takie placebo 😂

w ogóle taką rozkminę mam. Ten duphaston. Zawsze go przepisują, a przecież ta miernota ma tylko 10mg, gdzie besins i luteina mają po 200mg, a cyclogest 400mg. To czy ten duphaston w ogóle coś pomaga, czy to tylko takie placebo 😂
Cyclogest jest stosowany głównie przy technikach wspomaganego rozrodu, tak samo np prolutex. Dupek to taki lekki lek delikatnie wspierający produkcję progesteronu ale zdecydowanie nie najmocniejszy, ja przy spadającym progu teraz dostałam dupka 3x1 ale jak nie skoczy bardziej to lekarz dołoży mi luteinę.

reklama
Cyclogest jest stosowany głównie przy technikach wspomaganego rozrodu, tak samo np prolutex. Dupek to taki lekki lek delikatnie wspierający produkcję progesteronu ale zdecydowanie nie najmocniejszy, ja przy spadającym progu teraz dostałam dupka 3x1 ale jak nie skoczy bardziej to lekarz dołoży mi luteinę.
ale duphaston i tak Ci we krwi nie wyjdzie, więc tego nie będzie widać w badaniu.
Chyba, ze tak jak mówisz, wspomaga on procukcję naturalnego proga, ale o tym szczerze mówiąc nie słyszałam.

Do góry