reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Dziewczyny, przebadane immunologiczne, jakie wyniki badań i wywiad dały wskazanie do zastosowania accofilu?
Ja dostałam "tylko" antybiotyk I encorton.
No ja na przykład mam kir AA hlac męża C1C2 tak samo jak.
Allo mlr 0% -u immunologa na wizycie byłam już ze 3 razy i mówił że w razie niepowodzenia transferu żeby przyjść to przepisze leki do następnego. Po czym byłam a ten jeszcze zlecił wykonanie jednego badania (cytokin) I jak będą wyniki to się z nim telefonicznie skontaktować i wtedy przepisze ale czy tak będzie to nie wiem.
Przygotowuje się do następnego transferu a na wynik tego badania czeka się do 15 dni roboczych także przy tym transferze nie będę mieć dołożonych tych leków bo nie zdążę z wynikiem.

Także nie wiem od czego to zależy że jednym przepisują na podstawie kirów a innym nie tak chętnie.

reklama
Dziewczyny lekarz wam badał krew zanim zaczął schodzić z leków po transferze?
Dzisiaj miałam wizytę wszystko ok. Kazał mi zejść z 2 prolutexow na 1, z 3x2 estofem na 3x1 u cyclogest zostawić. Pytanie jak to u was było? @Lea2022 jaki był powod że Ty tak długo na lekach jesteś?

Dzisiaj miałam wizytę wszystko ok. Kazał mi zejść z 2 prolutexow na 1, z 3x2 estofem na 3x1 u cyclogest zostawić. Pytanie jak to u was było? @Lea2022 jaki był powod że Ty tak długo na lekach jesteś?
ja nie miałam żadnych badań z krwi, tylko po prostu rozpiska od którego tyg z czego schodzić. Prolutex najszybciej bo już jakoś parę dni po wizycie serduszkowej (czyli jakoś między 7-8tc). Bałam się trochę, ale wszystko dobrze :) estrofem też jakoś wtedy zmniejszałam już, duphaston chyba po skończonym 9tc, a cyclogest chyba 12tc

ja nie miałam żadnych badań z krwi, tylko po prostu rozpiska od którego tyg z czego schodzić. Prolutex najszybciej bo już jakoś parę dni po wizycie serduszkowej (czyli jakoś między 7-8tc). Bałam się trochę, ale wszystko dobrze :) estrofem też jakoś wtedy zmniejszałam już, duphaston chyba po skończonym 9tc, a cyclogest chyba 12tc
No właśnie zmniejszył mi na jeden zaszczyk prolutex, estofem też zmniejszył a resztę ma moja lekarka już zmniejszać za 3 tygodnie powiedział że zna Panią Docent i na pewno będzie wiedziała co i jak.

Mi tylko kazał zrobić TSH, ale to raczej nie o kwestię schodzenia z leków chodziło. Po wizycie serduszkowej kazał wykorzystać do końca cyclogest zostało mi całe opakowanie czyli na 8 dni i do 12 tygodnia mam brać duphaston.

ej w ogóle dziwna sprawa - za tym i za poprzednim razem na wizycie dostaliśmy dokumenty do IVF do wypełnienia do domu, żeby potem podrzucić przed wizytą do kliniki.
Teraz jak wypełniałam to pomyliłam się w jednym i mówię do męża skocz do kliniki i weź moze kopię czy coś, to baba z recepcji go ochrzaniła, ze my w ogóle nie powinniśmy tych dokumentów do domu dostać. 2x tak dostaliśmy od 2 różnych lekarzy i kazali nam przynieść do recepcji, wię wtf.
Niby chcą by podpisywać osobiście przy nich ale doktor też mi dał do domu

Dziewczyny, mam wieści. Pobrali mi 15 komórek, z czego 10 było dojrzałych, zaplodniono 6, z czego po 2 dobach są 2 bardzo dobrej jakości i 3 trochę słabsze, ale tez dobre, nadajace sie do transferu. Jak wszystko dobrze pójdzie, to w sobotę transfer. Ale jestem podekscytowana :)

reklama
Do góry