reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

A co Ci lekarze mówili? Że kwestia zarodka? Czy do udanego transferu jakieś zmiany wprowadzaliście? W jakim cyklu podchodzilas? Natur/sztucz? Czy udany był przy lepszej jakości zarodku?
Zawsze podchodziłam na cyklach naturalnych. U mnie jakoś dziwnie bo córkę mam ze słabej jakości zarodka (nie wiem jaka klasa bo tam za granicą nie podają).lekarze tam próbowali ślepo aż trafią mam wrażenie aż trafili. Ale tam też zarodki były chodowane tylko do 3 doby.
Teraz w Polsce miałam już dwa transfery na cyklach sztucznych. Pierwszy transfer 4BB -beta zero. Obecny transfer 2x 4BC. Obecnie 5+2, narazie mam 6 mm pęcherzyk ciążowy, beta bardzo ładnie przyrasta. Jestem dobrej myśli.

reklama
Dziewczyny, mam wieści. Pobrali mi 15 komórek, z czego 10 było dojrzałych, zaplodniono 6, z czego po 2 dobach są 2 bardzo dobrej jakości i 3 trochę słabsze, ale tez dobre, nadajace sie do transferu. Jak wszystko dobrze pójdzie, to w sobotę transfer. Ale jestem podekscytowana :)
Super wynik!

Dziewczyny, mam wieści. Pobrali mi 15 komórek, z czego 10 było dojrzałych, zaplodniono 6, z czego po 2 dobach są 2 bardzo dobrej jakości i 3 trochę słabsze, ale tez dobre, nadajace sie do transferu. Jak wszystko dobrze pójdzie, to w sobotę transfer. Ale jestem podekscytowana :)
Miałaś ograniczenie w zapładniania do 6 czy miałaś zgodę żeby w razie czego zapłodnić wszystkie komórki?

Super!! 😻 a z ciekawości - mroziliście nadwyżkowe komórki, czy poszły do utylizacji?

Mamy wyniki badań pgta 🥹 obydwie blastki są prawidłowe ❤️ oczywiscie wyniki miały być w maaaax dwa tygodnie, ale zawsze są wcześniej… no ale my mamy takie szczęście że oczywiście musielismy czekać maksymalny czas 🤡
To wspaniała wiadomość że wszystko z nimi ok ❤️ kiedy masz teraz wizytę? Jaki plan?

reklama
ej w ogóle dziwna sprawa - za tym i za poprzednim razem na wizycie dostaliśmy dokumenty do IVF do wypełnienia do domu, żeby potem podrzucić przed wizytą do kliniki.
Teraz jak wypełniałam to pomyliłam się w jednym i mówię do męża skocz do kliniki i weź moze kopię czy coś, to baba z recepcji go ochrzaniła, ze my w ogóle nie powinniśmy tych dokumentów do domu dostać. 2x tak dostaliśmy od 2 różnych lekarzy i kazali nam przynieść do recepcji, wię wtf.
My dostawaliśmy wszystkie dokumenty do domu :) tylko przy oddawaniu musieliśmy być obowiązkowo razem. Mnie już Panie w rejestracji znają z imienia 🤣 ale męża legitymowali dokumentami.

Do góry