LadyCaro
Fanka BB :)
u mnie była.Pytanie do was moje drogie: czy w kolejnym cyklu po punkcji wystąpiła u was owulacja nat? U mnie dziś 10dc i sucho jak na Saharze...
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
u mnie była.Pytanie do was moje drogie: czy w kolejnym cyklu po punkcji wystąpiła u was owulacja nat? U mnie dziś 10dc i sucho jak na Saharze...
U mnie była, ale tyle dni opóźniona ile wcześniej przyszedł okres od razu po punkcji.Pytanie do was moje drogie: czy w kolejnym cyklu po punkcji wystąpiła u was owulacja nat? U mnie dziś 10dc i sucho jak na Saharze...
Wiem, coś o tym. Od ponad 4 lat starania o drugie, zegar tyka. 4 transfery z beta 0, 3 zarodki zamrożone. Jeszcze spróbujemy...Po dzisiejszym dniu wiem, że takich nas z problemami i nieudanymi in vitro jest mnóstwo.
Każda z nas ma swoje historie, fajnie że możemy się tu dzielić wszystkim.
Trzymam mocno kciuki za wszystkie, którym się udało i przytulam każdą- która tak jak ja przeszła stratę czy porażkę i walczy dalej!
Ja pytałam akurat o to genetyka, bo mamy zamiar badać zarodki. Genetyk z którym rozmawiałam powiedziała że badanie pgta plus badania prenatalne wykonane przez dobrego lekarza jej zdaniem są wystarczające i w jej opinii nie ma sensu już wydawać kasy na nifty.Dziewczyny czy któraś z was może ma wiedzę na temat sensu wykonywania badań typu Nifty jeśli zarodek był po PgtA ? Powoli zbliżamy się do okresu gdzie można wykonać ten test i zaczynam się zastanawiać czy ma to jakiś zasadność ? W piątek mam wizytę więc zapytam lekarza ale właśnie teraz jakoś mi to pytanie nie daje spokoju .
Dziękuję za odpowiedźJa pytałam akurat o to genetyka, bo mamy zamiar badać zarodki. Genetyk z którym rozmawiałam powiedziała że badanie pgta plus badania prenatalne wykonane przez dobrego lekarza jej zdaniem są wystarczające i w jej opinii nie ma sensu już wydawać kasy na nifty.
hej@Kasienkaol a jak u Ciebie sytuacja? Kontynuujecie stymulację jednak?
U mnie wyglądało to tak jak w załączeniu. Pobrano 14 komórek, 12 okazało się dojrzałych, 6 się zapłodniło, do blastocysty wytrwały 4. Jeden został podany na świeżo, pozostałe 3 zamrożone.Dziewczyny, mam pytanko do tych którym udało się zapłodnić i zamrozić więcej zarodkow np 3 i więcej. Na monitoringach USG wasze komórki wszystkie +/- równo rosły? I np ilość komórek tych największych mniej więcej pokrywała się z ilością zarodków?
Do lodowkiDziewczyny zaczęłam zastrzyki. Nowym lekiem jest dla mnie Menopur. Czy po rozrobieniu trzeba go trzymać w temperaturze pokojowej czy można w lodówce? Sprzeczne informacje znajduję w necie i już sama nie wiem...