reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Po dzisiejszym dniu wiem, że takich nas z problemami i nieudanymi in vitro jest mnóstwo.
Każda z nas ma swoje historie, fajnie że możemy się tu dzielić wszystkim.

Trzymam mocno kciuki za wszystkie, którym się udało i przytulam każdą- która tak jak ja przeszła stratę czy porażkę i walczy dalej!
Wiem, coś o tym. Od ponad 4 lat starania o drugie, zegar tyka. 4 transfery z beta 0, 3 zarodki zamrożone. Jeszcze spróbujemy...

Dziewczyny czy któraś z was może ma wiedzę na temat sensu wykonywania badań typu Nifty jeśli zarodek był po PgtA ? Powoli zbliżamy się do okresu gdzie można wykonać ten test i zaczynam się zastanawiać czy ma to jakiś zasadność ? W piątek mam wizytę więc zapytam lekarza ale właśnie teraz jakoś mi to pytanie nie daje spokoju .

Dziewczyny czy któraś z was może ma wiedzę na temat sensu wykonywania badań typu Nifty jeśli zarodek był po PgtA ? Powoli zbliżamy się do okresu gdzie można wykonać ten test i zaczynam się zastanawiać czy ma to jakiś zasadność ? W piątek mam wizytę więc zapytam lekarza ale właśnie teraz jakoś mi to pytanie nie daje spokoju .
Ja pytałam akurat o to genetyka, bo mamy zamiar badać zarodki. Genetyk z którym rozmawiałam powiedziała że badanie pgta plus badania prenatalne wykonane przez dobrego lekarza jej zdaniem są wystarczające i w jej opinii nie ma sensu już wydawać kasy na nifty.

Ja pytałam akurat o to genetyka, bo mamy zamiar badać zarodki. Genetyk z którym rozmawiałam powiedziała że badanie pgta plus badania prenatalne wykonane przez dobrego lekarza jej zdaniem są wystarczające i w jej opinii nie ma sensu już wydawać kasy na nifty.
Dziękuję za odpowiedź ❤️

@Kasienkaol a jak u Ciebie sytuacja? Kontynuujecie stymulację jednak?
hej:) dziękuję że pytasz, trochę się odcinam od forum. Bo ta stymulacja to…. Miałam zacząć w styczniu, zaczęłam… ale nie wyszło…. ciągle coś. Tydzień temu okazało się że nie ma pęcherzyków jajniki liche i musimy czekać aż pojawią się nowe pecherzyki, musimy „‚poczekać” wyłapać moment. Lecę na antykoncepcji, jutro wizyta…. Zobaczymy co będzie…. Modle się aby doszło w ogóle do punkcji, później będę się modlić o zarodki które będą się nadawały do transferu, ale to tak odległe się wydaje że nawet nie myślę o tym…..
Trzymam za Ciebie kciuki ✊✊

@LadyCaro
Fajnie że się odezwałaś:) super że zaczynasz na nowo, oby tym razem nie było żadnych kłód, przecież nie ma ich w nieskończoność :(

Dziewczyny, mam pytanko do tych którym udało się zapłodnić i zamrozić więcej zarodkow np 3 i więcej. Na monitoringach USG wasze komórki wszystkie +/- równo rosły? I np ilość komórek tych największych mniej więcej pokrywała się z ilością zarodków?
U mnie wyglądało to tak jak w załączeniu. Pobrano 14 komórek, 12 okazało się dojrzałych, 6 się zapłodniło, do blastocysty wytrwały 4. Jeden został podany na świeżo, pozostałe 3 zamrożone.

Załączniki

• 1739909137894.png
    1739909137894.png
    180,4 KB · Wyświetleń: 63
Dziewczyny zaczęłam zastrzyki. Nowym lekiem jest dla mnie Menopur. Czy po rozrobieniu trzeba go trzymać w temperaturze pokojowej czy można w lodówce? Sprzeczne informacje znajduję w necie i już sama nie wiem...

reklama
Do góry