reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Ooo kochana powiedz mi jak dostajesz okres po nich to masz go normalnego ? Bo ja brałam provere przez 10 dni i przyszedł okres ale taki mocny mam już 4 dzień podpaski to ta najdłuższe i zmiana co 40 min i jak siadam na WC to strumieniem leci miałaś może tak
Ja mam bardzo słaby okres bo endometrium zawsze cienkie - moje poziomy hormonów kiedy wywołuję okres są na poziomie menopauzy, moje cykle są po 100dni i więcej jeśli nie wywołam. Także okres to bardziej mocniejsze brudzenie z czasem mocnymi skrzepami. Ale już dawno nie wywoływałam.

reklama
@Motylkowa! A jak u Ciebie? Coś już wiadomo czy i kiedy badacie zarodki?
Badamy dwa zarodki, trochę zeszło z dograniem szczegółów, ale udało się w środę wysłać biopsję (wysyłają z reguły raz w tygodniu). Trzeci zarodek niestety nie został przebadany, miał 3 na końcu i embriolog powiedziała że w takim przypadku nie będą mieli z czego pobrać komórek do biopsji i za duże ryzyko. Więc czekamy na szpilkach czy któryś z dwóch zarodków jest zdrowy. Na wyniki od momentu wysłania czeka się max dwa tygodnie :)

reklama
Badamy dwa zarodki, trochę zeszło z dograniem szczegółów, ale udało się w środę wysłać biopsję (wysyłają z reguły raz w tygodniu). Trzeci zarodek niestety nie został przebadany, miał 3 na końcu i embriolog powiedziała że w takim przypadku nie będą mieli z czego pobrać komórek do biopsji i za duże ryzyko. Więc czekamy na szpilkach czy któryś z dwóch zarodków jest zdrowy. Na wyniki od momentu wysłania czeka się max dwa tygodnie :)
Tak, nam też genetyk mówiła że ze słabszej klasy nie pobiera się bo nie chcą osłabiać komórki i jest za duże już ryzyko. Dawaj znać jak już będziesz mieć wyniki. Trzymam kciuki 🤞🏻 Sama jestem ciekawa ile faktycznie się czeka czy 2 tyg tak jak mówią czy może jednak krócej to wyjdzie :)

Do góry