reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Wszystko dobrze🥹 maluszek ruszał rączkami i nóżkami był to dla mnie i męża mega wzruszający widok ,ma 2.60 cm, serduszko bije 174, kolejne USG (prenatalne) za 3 tyg.
Super wiadomość;) do kiedy będziesz pracować w Anglii??

u nas chyba nie będzie co transferować ani badać. Embriolog miał dzwonić sobota/niedziela z informacją ile zarodków przetrwało do 5-6 doby i ile decydujemy się zbadać.
I cisza, która oznacza, że żaden nie przetrwał.
Bardzo prawdopodobne, że embriolog nie dzwoniła bo niedziela i one mogą nie mieć dostępu do danych dokładnych. U mnie dzwoniła z rejestracji i przelanczala do embriolog. Pozatym przyszedł mail. Gdyby było coś nie tak dostałabyś maila nawet że się nie udało, muszą Ci nawet zła wiadomość podać. Myślę że rano dostaniesz wiadomość.
Pewnie w niedzielę na dyżurze jest jedną osobą i mogła nie mieć czasu nawet dzwonić.
Rano dostaniesz telefon, przynajmniej moim zdaniem.

reklama
tak próbuję to sobie tłumaczyć, ale przed badaniem zarodków to raczej mało prawdopodobne 😔 jutro się dowiem, bo jadę na wizytę, ale się nie nastawiam ehh
Ja też myślę, że może dziś nie miały jak i zadzwonią jutro. Bo nawet jakby nie było żadnych zarodków to chyba też by zadzwonili 🤔
Niemniej jednak mocno trzymam kciuki, żebyś jutro się miło zaskoczyła 🤞

u nas chyba nie będzie co transferować ani badać. Embriolog miał dzwonić sobota/niedziela z informacją ile zarodków przetrwało do 5-6 doby i ile decydujemy się zbadać.
I cisza, która oznacza, że żaden nie przetrwał.
Jest weekend, dlatego nie dzwonią. Może jeszcze też trwac hodowla, ja w poprzedniej stymulacji mialam zarodek z 7 dnia, także różnie może być. Bądź dobrej myśli, na pewno będzie co transferowac 🙂

W tygodniu dzwoniła embriolog i mówiła, że kolejny telefon będzie w sobotę albo w niedzielę. A jeśli nie zadzwonią to będzie oznaczało, że nic nie przetrwało i dopiero w poniedziałek o tym poinformują.
No nic, pozostało mi tylko czekać do jutra.
Dzięki dziewczyny za wsparcie 😘

Super wiadomość;) do kiedy będziesz pracować w Anglii??

Bardzo prawdopodobne, że embriolog nie dzwoniła bo niedziela i one mogą nie mieć dostępu do danych dokładnych. U mnie dzwoniła z rejestracji i przelanczala do embriolog. Pozatym przyszedł mail. Gdyby było coś nie tak dostałabyś maila nawet że się nie udało, muszą Ci nawet zła wiadomość podać. Myślę że rano dostaniesz wiadomość.
Pewnie w niedzielę na dyżurze jest jedną osobą i mogła nie mieć czasu nawet dzwonić.
Rano dostaniesz telefon, przynajmniej moim zdaniem.
Pracuję cały czas 😃 i zamierzam w sumie pracować tak długo, jak dam radę, nie mam ciężkiej pracy i moja firma bierze pod uwagę stan ciążowy- zmniejsza zakres obowiązków i ich intensywność po poinformowaniu. To moja pierwsza ciąża i nie wiem zbytnio czego moge się spodziewać po swoim organizmie, mam nadzieję, że nie będzie tak źle i samopoczucie pozwoli pracować prawie do końca.
Tutaj nie ma ciążowego L4 tak dla ciekawostki.

Pracuję cały czas 😃 i zamierzam w sumie pracować tak długo, jak dam radę, nie mam ciężkiej pracy i moja firma bierze pod uwagę stan ciążowy- zmniejsza zakres obowiązków i ich intensywność po poinformowaniu. To moja pierwsza ciąża i nie wiem zbytnio czego moge się spodziewać po swoim organizmie, mam nadzieję, że nie będzie tak źle i samopoczucie pozwoli pracować prawie do końca.
Tutaj nie ma ciążowego L4 tak dla ciekawostki.
Ja też pracowałam do 8 miesiąca w Norwegii, miałam skracane godziny pracy itd. Dużo lepiej się czułam. Ale tu mam bardziej strsujaca prace i będę chciala dość szybko przejść.

Ja też pracowałam do 8 miesiąca w Norwegii, miałam skracane godziny pracy itd. Dużo lepiej się czułam. Ale tu mam bardziej strsujaca prace i będę chciala dość szybko przejść.
Super🙂

To zrozumiałe, skoro praca temu nie sprzyja to trzeba uciekać jak tylko jest możliwość, stres to czynnik, który warto ograniczyć do minimum, a zdrowie i ciąża to dobro nadrzędne.
Trzymam mocno ✊✊️ za Twojego Okruszka🙂

reklama
Do góry