reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Właśnie o to ciśnienie dziecka pytam. Mówiłaś że już obserwacja. Może tako urok. Ja mam niskie ciśnienie i wysoki puls. Mam struny rzekome. Może od tego :) grunt jesteś pod obserwacja.
Kiedy Ty idziesz na kolejne badania?
Doczytałam, w 5+5 serduszka raczej nie będzie. Po 6 tygodniu skończonym.
Będzie nam się dłużyć. Niestety... rodzicom dopiero się przyznam że ok jak zobaczę serduszko. A reszta się dowie po 12tc. Chyba że brzuch będzie większy. Ostatnio dziewczyna ja myślałam że ok ok 6miesiaca będzie a ona ledwo 13tc mówi że po prolutexie, ogólnie progesteronie tal ma i dopiero zaczyna jej schodzić woda, l bo się przyznała że po ivf.
U mnie jeśli chodzi o rodzinę to z mojej strony rodzice i siostra wiedzą od samego początku o in vitro i nam kibicują natomiast rodzina partnera nie wie kompletnie nic .Jeśli wszystko ułoży się pomyślnie to pewnie powiemy po pierwszych prenatalnych .Ja nie umiałabym ukryć tego przed rodzicami tyle wizyt i emocji .Siostra też przechodziła przez procedurę ale z innych wskazań i udało im się za pierwszym podejściem liczę na to ,że powtórzymy ten " sukces " 😀

U mnie jeśli chodzi o rodzinę to z mojej strony rodzice i siostra wiedzą od samego początku o in vitro i nam kibicują natomiast rodzina partnera nie wie kompletnie nic .Jeśli wszystko ułoży się pomyślnie to pewnie powiemy po pierwszych prenatalnych .Ja nie umiałabym ukryć tego przed rodzicami tyle wizyt i emocji .Siostra też przechodziła przez procedurę ale z innych wskazań i udało im się za pierwszym podejściem liczę na to ,że powtórzymy ten " sukces " 😀
Moi rodzice wiedzą że jestem po transferze ale powiedziałam że wyniki będą do miesiąca, nie chciałam żeby się denerwowała mama sama jest obecnie po zabiegu.

Jestem zła jak jasna cholera, w moim stanie nerwy teraz nie wskazane.
Robotnicy od kostki, mimo zwracania uwagi że nasz kot lubi wchodzić pod samochody, i prosiłam żeby nie parkowali blisko bo może wejść i go przejadą. Jeden dzień poszłam do pracy... musiał im wejść pod samochód i wciągnął go pasek od chłodnicy... szukałam 2 dni, znalazłam zwłoki 1km dalej... nie wiem jak dziecku powiedzieć, córka płacze i szuka na spacerze, przed chwilą też krzyczała pod domem. Mi aż się serce łamie. A to był nadzwyczajny Czaruś, każdy nam chciał go wziąść, tulas i uwielbiał jak go córka tuliła i wszystko robiła.

Dziewczyny mam pytanie, właściwie jestem na końcówce stymulacji ( w środę punkcja). Ale tak mnie bolą zęby że nie umiem mówić. Nie mam ubytków (ostatnia wizyta u stomatologa pod koniec tamtego roku). Czy myślicie że ma to związek z hormonami? Miałyście podobne doświadczenie?

u nas chyba nie będzie co transferować ani badać. Embriolog miał dzwonić sobota/niedziela z informacją ile zarodków przetrwało do 5-6 doby i ile decydujemy się zbadać.
I cisza, która oznacza, że żaden nie przetrwał.
Może zapomnieli, ktoś popełnił błąd? To jeszcze nie jest pewne...😟zadzwoń może jutro😔

Wszystko dobrze🥹 maluszek ruszał rączkami i nóżkami był to dla mnie i męża mega wzruszający widok ,ma 2.60 cm, serduszko bije 174, kolejne USG (prenatalne) za 3 tyg.
piękne wieści! 😍 rośnij zdrowo maluszku💚

Może zapomnieli, ktoś popełnił błąd? To jeszcze nie jest pewne...😟zadzwoń może jutro😔
tak próbuję to sobie tłumaczyć, ale przed badaniem zarodków to raczej mało prawdopodobne 😔 jutro się dowiem, bo jadę na wizytę, ale się nie nastawiam ehh

reklama
piękne wieści! 😍 rośnij zdrowo maluszku💚

tak próbuję to sobie tłumaczyć, ale przed badaniem zarodków to raczej mało prawdopodobne 😔 jutro się dowiem, bo jadę na wizytę, ale się nie nastawiam ehh
Dziękuję 💜

Jeju...oby jutrzejszy dzień jednak pozytywnie Cię zaskoczył...może z powodu niedzieli doszło do jakiegoś zaniedbania, ehhh no. Daj jutro znać ...

Do góry