reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Ja bym nie dokładała sama. Będziesz jeszcze chyba oznaczać przy transferze i najwyżej Ci dołożą jak będzie potrzeba. A tak weźmiesz ile masz i co? Będziesz musiała przestać, a to (w sensie zbyt szybkie zmniejszenie progesteronu) może być zagrażające.
Generalnie bardziej groźne jest mieć w początkowej ciąży duzo i odstawić niż mieć mniej (oczywiście w normie), bo to ten spadek jest sygnałem dla organizmu, że coś się dzieje.
Ale ja ta luteinę mam z poprzednich recept, nie z teraz

Ale ja ta luteinę mam z poprzednich recept, nie z teraz
no wlasnie o to chodzi tak rozumiem, weźmiesz ile masz a potem jak Ci lekarz aktualnie nie zalecił to już brać nie będziesz? Kieruj się zaleceniami lekarza, jeśli będzie progesteron za niski to dostaniesz więcej :)

No i Ty miałaś swoją owulacje, więc Twój organizm też naturalnie proga będzie wytwarzać, nie będziesz musiała brać wielkich dawek jak na sztucznym cyklu :)

reklama
Do góry