reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Ja mialam wczoraj chrzciny, jakoś przeżyłam... ale nie umiem podzielać szczęścia kuzynki jak wiem że moja córeczka powinna być w tym wieku. Tego się chyba nigdy nie zapomni ale już na pewno jest lepiej.

Dziewczyny jak wyglądał wasz cykl przygotowujący do transferu zarodka mrożonego? Jakie leki przyjmowałyscie? Od którego dnia cyklu ? Jak często monitoring?

reklama
Dziewczyny jak wyglądał wasz cykl przygotowujący do transferu zarodka mrożonego? Jakie leki przyjmowałyscie? Od którego dnia cyklu ? Jak często monitoring?
Jak na cyklu naturalnym to idziesz na wizytę w okolicach 10/12 dc (jeżeli np masz owulacje 14), później lekarz decyduje, zazwyczaj co dwa dni. Musi dokładnie określić owulację, wtedy włącza progesteron i po 5 dniach od owulacji transfer (jak zarodek 5 dniowy)

Sztuczny idziesz na początku cyklu: 1/2 dzień, od 2/3 dnia bierzesz estrofem.
W okolicach 15 dc monitoring i jeżeli endometrium jest gotowe to lekarz włącza progesteron i wyznacza datę transferu.

Do góry