reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

Ja dziś po kolejnym podglądzie. Pęcherzyków na lewym jest jednak 14, na prawym 9. 13-17mm. Na dziś dołączone już Cetrotide, dostałam też receptę na Gonapeptyl i Dostinex, to już po weekendzie. Kolejna wizyta w poniedziałek i raczej w środę punkcja. Jeśli o samopoczucie chodzi to w środę wieczorem męczył mnie okropny ból ramion, pleców. To okresowo wraca, ale w momencie jestem wtedy nie do życia. Ogólnie brzuch całkiem spoko, najgorzej tylko w trakcie jazdy samochodem, bo wtedy dość mocno jajniki uwierają. No i dziś nastrój totalnie do bani. Przeryczałam cały poranek, bo nawarstwiło się kilka rzeczy i jeszcze tak jakoś sobie pomyślałam, że to i tak się nie uda. Także dzisiaj mam ból istnienia. Któraś z Was też miała? 🤪
Od takiej ilości kciuków w następnym tygodniu będą nas wszystkie palce boleć :D ależ dużo jajec! ♥️

Czy miałyśmy ból istnienia? No jasne! I to nie raz 🫣popłaczę sobie, a potem przypominam sobie że robimy wszystko w naszej mocy żeby się udało. Że jesteśmy już tak blisko i nigdy nie mieliśmy takich szans na dziecko. Że ten ból fizyczny i psychiczny w końcu zostanie wynagrodzony a ten czas niepewności kiedyś się skończy :)

reklama
Pewnie zrobię 5dpt :) chociaż co ja mówię… bede robić pewnie od 2dpt żeby sprawdzić jak ovitrelle się wypłukuje 🤣🤡

Biorę magnez do śniadania, do obiadu i do kolacji :) mam rozpiskę co kiedy brać bo łatwo można się pomylić 🤣
No to ja nie mam Ovi, wiec u mnie sytuacja będzie klarowna od początku. Ja mam poustawianych 15 alarmów w telefonie żeby niczego nie pominąć i tak co kilka godzin coś brzdęka w telefonie😂

Wczorajsza ❄️ 3BA to jedyna jaka mi została. Hodowla przedłużona do dziś nie dała nic :( wszystkie 3 zarodki zatrzymały się w rozwoju.
Bardzo mi przykro 😞 Gdzieś czytałam że jak zarodki zatrzymują się po 3 dobie to przyczyna często jest po stronie plemnika. O co chodzi z tymi oznaczeniami 3BA? Czy to znaczy że zamrozili zarodek w 3 dobie? U mnie wszystkie mają być hodowane do 5 doby. Nie rozumiem od czego to zależy że raz 3 dniowy podają a raz 5 dniowy.

Bardzo mi przykro 😞 Gdzieś czytałam że jak zarodki zatrzymują się po 3 dobie to przyczyna często jest po stronie plemnika. O co chodzi z tymi oznaczeniami 3BA? Czy to znaczy że zamrozili zarodek w 3 dobie? U mnie wszystkie mają być hodowane do 5 doby. Nie rozumiem od czego to zależy że raz 3 dniowy podają a raz 5 dniowy.
Jest to stopień rozwoju zarodka od 1 do 6

reklama
Do góry