Trzymaj mocno kciuki - przyda się ;* czuje ,że mam mega wzdęty brzuch i takie uczucie pełności... Ale to chyba efekt leków. Czas pokaże. To czekamy razem - ja jutro będę miała info czy moje 3 zarodki z hodowli przedłożonej osiągnęły stadium blastocysty. Czekam na info od Ciebie ;*Dziękuję Niby wiem że nie ilość się liczy ale jakoś się nastawiłam że skoro to nie ja mam problem z płodnością to tych komórek naprodukuję i będzie dużo potencjalnych prób. Zobaczymy jutro ile w ogóle się zapłodni.
Trzymam kciuki żeby twój dzisiejszy transfer się zadomowił
reklama
nieznośne_poplątanie
Fanka BB :)
Trzymam mocno!Ja już na ojczyźniestrasznie zimno jutro podgląd endometrium przed transferem, oby było git, bo jak nie- to będzie zalamka proszę o kciuki i pozytywne wibracje.
Mnie lekarz mówił że 9dpt najwcześniej.Ja miałam wyznaczoną dopiero 12dpt
Hej Dziewczyny, dzisiaj , 6 doba po transferze beta <0,20, lekarz zleca mi abym nie odstawiała leków i powtórzyła badanie w poniedziałek. Czy u was w klinikach też stosują takie metody??? Dla mnie to jest "znęcanie się" nad pacjentką, dużo już przeszłam i wiem że taki wynik bety nie pozostawia złudzeń
Sylwi@.
Zaciekawiona BB
Dobry plan. Postaraj się ogarnąć w swoim mieście lekarza który podejmie się prowadzić twoja ciąże. Niech K.Z ci rozpisze leki na najbliższy czas i będzie ok.No to u mnie tak samo. Zdecydowałam, że pójdę do niej na tę jedną wizytę, bo jednak dzięki niej jestem w ciąży i wie wszystko co i jak wyglądało, rozpisze mi leki, o wszystko wypytam, a koniec końców będę chodzić do lekarza w swoim mieście :-)
Ja do dr chodziłam do 17 tc. Wizyty co trzy tygodnie, cena kosmos , też dojazdy i jeszcze środek pandemii. To były czasy . Ja miałam wysoce zagrożona ciąże i w pewnym momencie uznałam, że potrzebny mi lekarz, który pracuje na oddziale w dobrym szpitalu i jeśli będzie trzeba to się mną zaopiekuje. Znalazłam takiego Anioła który uratował mojego Synka. Swoją drogą gdyby nie pandemia to prawdopodobnie cały drugi trymestr byłabym w szpitalu na patologii ciąży .
Życzę Ci spokojnej, szczęśliwej ciazy.
penguinlicious
Kciuki, kciuki, kciuki!!!Ja już na ojczyźniestrasznie zimno jutro podgląd endometrium przed transferem, oby było git, bo jak nie- to będzie zalamka proszę o kciuki i pozytywne wibracje.
NataliaNatka
Ja czekając po transferze na fotelu rozmawiałam z Panią embriolog. Powiedziała mi, że dziewczyny często za wcześnie robią betę i odstawiają leki. I że to jest błąd. Ona zaleca o ile nie ma innych przeciwwskazań np od immunologa zrobić betę dopiero w 12 dpt i ewentualnie wtedy odstawiać leki. Wczesne sprawdzanie też może powodować sporo stresu.Hej Dziewczyny, dzisiaj , 6 doba po transferze beta <0,20, lekarz zleca mi abym nie odstawiała leków i powtórzyła badanie w poniedziałek. Czy u was w klinikach też stosują takie metody??? Dla mnie to jest "znęcanie się" nad pacjentką, dużo już przeszłam i wiem że taki wynik bety nie pozostawia złudzeń
Sama nie wiem… ja pewnie zrobię testy tak w 6dc ale na pewno poczekam też i do tego ostatecznego dnia.
W klinice w której się lecze, każą zrobić pierwszą weryfikację w 6 dobie, dlatego już zrobiłam badanie, sam lekarz powiedział że małe szanse, ale kazał kontynuować branie leków....Ja czekając po transferze na fotelu rozmawiałam z Panią embriolog. Powiedziała mi, że dziewczyny często za wcześnie robią betę i odstawiają leki. I że to jest błąd. Ona zaleca o ile nie ma innych przeciwwskazań np od immunologa zrobić betę dopiero w 12 dpt i ewentualnie wtedy odstawiać leki. Wczesne sprawdzanie też może powodować sporo stresu.
Sama nie wiem… ja pewnie zrobię testy tak w 6dc ale na pewno poczekam też i do tego ostatecznego dnia.
NataliaNatka
Na pewno wiedzą co robią, daj sobie szansę i czas.W klinice w której się lecze, każą zrobić pierwszą weryfikację w 6 dobie, dlatego już zrobiłam badanie, sam lekarz powiedział że małe szanse, ale kazał kontynuować branie leków....
Masz jeszcze jakieś śnieżynki?
reklama
Tak mamy 5, wiem, że to dużo, ale to nasza druga procedura, z pierwszej mieliśmy 4 i żaden z nami nie został. Teraz zapłodnili więcej komórek, to nasz drugi transfer z tej procedury... Kiedy miałaś transfer?Na pewno wiedzą co robią, daj sobie szansę i czas.
Masz jeszcze jakieś śnieżynki?