reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

Dziękuję 🙂 Niby wiem że nie ilość się liczy ale jakoś się nastawiłam że skoro to nie ja mam problem z płodnością to tych komórek naprodukuję i będzie dużo potencjalnych prób. Zobaczymy jutro ile w ogóle się zapłodni.
Trzymam kciuki żeby twój dzisiejszy transfer się zadomowił 🙂
Trzymaj mocno kciuki - przyda się ;* czuje ,że mam mega wzdęty brzuch i takie uczucie pełności... Ale to chyba efekt leków. Czas pokaże. To czekamy razem - ja jutro będę miała info czy moje 3 zarodki z hodowli przedłożonej osiągnęły stadium blastocysty. Czekam na info od Ciebie ;*

reklama
Hej Dziewczyny, dzisiaj , 6 doba po transferze beta <0,20, lekarz zleca mi abym nie odstawiała leków i powtórzyła badanie w poniedziałek. Czy u was w klinikach też stosują takie metody??? Dla mnie to jest "znęcanie się" nad pacjentką, dużo już przeszłam i wiem że taki wynik bety nie pozostawia złudzeń 😢

No to u mnie tak samo. Zdecydowałam, że pójdę do niej na tę jedną wizytę, bo jednak dzięki niej jestem w ciąży i wie wszystko co i jak wyglądało, rozpisze mi leki, o wszystko wypytam, a koniec końców będę chodzić do lekarza w swoim mieście :-)
Dobry plan👍. Postaraj się ogarnąć w swoim mieście lekarza który podejmie się prowadzić twoja ciąże. Niech K.Z ci rozpisze leki na najbliższy czas i będzie ok.
Ja do dr chodziłam do 17 tc. Wizyty co trzy tygodnie, cena kosmos 🚀🚀🚀, też dojazdy i jeszcze środek pandemii😷. To były czasy 🙈. Ja miałam wysoce zagrożona ciąże i w pewnym momencie uznałam, że potrzebny mi lekarz, który pracuje na oddziale w dobrym szpitalu i jeśli będzie trzeba to się mną zaopiekuje. Znalazłam takiego Anioła❤️ który uratował mojego Synka. Swoją drogą gdyby nie pandemia to prawdopodobnie cały drugi trymestr byłabym w szpitalu na patologii ciąży 😪😔.
Życzę Ci spokojnej, szczęśliwej ciazy🤰🤱😉.

Hej Dziewczyny, dzisiaj , 6 doba po transferze beta <0,20, lekarz zleca mi abym nie odstawiała leków i powtórzyła badanie w poniedziałek. Czy u was w klinikach też stosują takie metody??? Dla mnie to jest "znęcanie się" nad pacjentką, dużo już przeszłam i wiem że taki wynik bety nie pozostawia złudzeń 😢
Ja czekając po transferze na fotelu rozmawiałam z Panią embriolog. Powiedziała mi, że dziewczyny często za wcześnie robią betę i odstawiają leki. I że to jest błąd. Ona zaleca o ile nie ma innych przeciwwskazań np od immunologa zrobić betę dopiero w 12 dpt i ewentualnie wtedy odstawiać leki. Wczesne sprawdzanie też może powodować sporo stresu.
Sama nie wiem… ja pewnie zrobię testy tak w 6dc ale na pewno poczekam też i do tego ostatecznego dnia.

Ja czekając po transferze na fotelu rozmawiałam z Panią embriolog. Powiedziała mi, że dziewczyny często za wcześnie robią betę i odstawiają leki. I że to jest błąd. Ona zaleca o ile nie ma innych przeciwwskazań np od immunologa zrobić betę dopiero w 12 dpt i ewentualnie wtedy odstawiać leki. Wczesne sprawdzanie też może powodować sporo stresu.
Sama nie wiem… ja pewnie zrobię testy tak w 6dc ale na pewno poczekam też i do tego ostatecznego dnia.
W klinice w której się lecze, każą zrobić pierwszą weryfikację w 6 dobie, dlatego już zrobiłam badanie, sam lekarz powiedział że małe szanse, ale kazał kontynuować branie leków....

reklama
Do góry