reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
@Gosia0132 super! Czekamy na wynik bety ☺️ a miałaś/masz jakieś objawy zagnieżdżenia? Coś pobolewa albo coś czujesz?
Mmm to nowość u mnie . Generalnie tak od 3 dpt boli?kluje mnie coś nad lewa pachwiną, podbrzusze mnie tak ciągnie lekko okresowo . Jak dla mnie objawy nic nie wnoszące bo ciagle tak mam ostatnio na tych cyklach 🫣 sikne rano, pójdę na krew . Pożyjemy zobaczymy 😅

O czym w ogóle mówi to badanie? U mnie lekarz też mówił, że możemy to sprawdzić, bo nie wie czy dawać encorton.
A u Ciebie jakie wyniki tych wszystkich immuno wyszło i jakie dostałaś

O czym w ogóle mówi to badanie? U mnie lekarz też mówił, że możemy to sprawdzić, bo nie wie czy dawać encorton.
A u Ciebie jakie wyniki tych wszystkich immuno wyszło i jakie dostałaś leki?

W badaniu allo-MLR sprawdza się interakcje między komórkami krwi partnerów. Jego głównym celem jest ocena obecności przeciwciał blokujących, które odgrywają kluczową rolę w ochronie rozwijającego się zarodka.Niewystarczająca ilość tych przeciwciał lub ich brak może skutkować poronieniem, ponieważ komórki płodu mogą być traktowane przez organizm matki jako obce

U mnie wyszlo, że mój organizm atakuje zarodki i ochrona zarodka była na zbyt niskim poziomie. Ja teraz biorę dużo leków, z typowych immuno to Prograf 1x1mg, Encorton 1x10mg, Plaquenil 1x200mg. Oprocz tego Neoparin 60, Acard 75, Duphaston, Estrofem, Cyclogest. Co do Allo MLR miałam badane dopiero po szczepieniu limfocytami(leczę się u prof. M) wyszło powyżej 50%.

Dziewczyny, czy któraś z was ogarnia jak się liczy tydzień ciąży? Co kalkulator to co innego mi pokazuje - 4, 5 albo 6 tydzień.
Data ostatniej miesiączki 27.10, cykle około 30 dni.
Transfer mrożonej 5 dniowej blastki 18.11
Który to tydzień według was?

Dziewczyny, czy któraś z was ogarnia jak się liczy tydzień ciąży? Co kalkulator to co innego mi pokazuje - 4, 5 albo 6 tydzień.
Data ostatniej miesiączki 27.10, cykle około 30 dni.
Transfer mrożonej 5 dniowej blastki 18.11
Który to tydzień według was?
Przy transferze 5 dniowej blastocysty odejmujesz 19 dni od terminu transferu i ten dzień liczysz jako pierwszy dzień ciąży.
Czyli 31.10 jako pierwszy dzień. Czyli dziś masz 4+3.

reklama
Do góry