Ja mam w środę jeśli będzie co transferować. Z 6 komórek mamy na dzisiaj (2dpp) 3 zarodkiDziewczyny która w nadchodzącym tygodniu będzie miała transfer ?
Trzymam kciuki oczywiście za Was wszystkie! Sama czekam ile z 9 jajek się zapłodniło... Doktorek planuje transfer na czwartek - oby tak było
reklama
Gosia0132
Fanka BB :)
Mmm to nowość u mnie . Generalnie tak od 3 dpt boli?kluje mnie coś nad lewa pachwiną, podbrzusze mnie tak ciągnie lekko okresowo . Jak dla mnie objawy nic nie wnoszące bo ciagle tak mam ostatnio na tych cyklach sikne rano, pójdę na krew . Pożyjemy zobaczymy@Gosia0132 super! Czekamy na wynik bety a miałaś/masz jakieś objawy zagnieżdżenia? Coś pobolewa albo coś czujesz?
alamakootaa
Aktywna w BB
O czym w ogóle mówi to badanie? U mnie lekarz też mówił, że możemy to sprawdzić, bo nie wie czy dawać encorton.
A u Ciebie jakie wyniki tych wszystkich immuno wyszło i jakie dostałaś
O czym w ogóle mówi to badanie? U mnie lekarz też mówił, że możemy to sprawdzić, bo nie wie czy dawać encorton.
A u Ciebie jakie wyniki tych wszystkich immuno wyszło i jakie dostałaś leki?
W badaniu allo-MLR sprawdza się interakcje między komórkami krwi partnerów. Jego głównym celem jest ocena obecności przeciwciał blokujących, które odgrywają kluczową rolę w ochronie rozwijającego się zarodka.Niewystarczająca ilość tych przeciwciał lub ich brak może skutkować poronieniem, ponieważ komórki płodu mogą być traktowane przez organizm matki jako obce
U mnie wyszlo, że mój organizm atakuje zarodki i ochrona zarodka była na zbyt niskim poziomie. Ja teraz biorę dużo leków, z typowych immuno to Prograf 1x1mg, Encorton 1x10mg, Plaquenil 1x200mg. Oprocz tego Neoparin 60, Acard 75, Duphaston, Estrofem, Cyclogest. Co do Allo MLR miałam badane dopiero po szczepieniu limfocytami(leczę się u prof. M) wyszło powyżej 50%.
Magnolia89
Aktywna w BB
Dziewczyny, czy któraś z was ogarnia jak się liczy tydzień ciąży? Co kalkulator to co innego mi pokazuje - 4, 5 albo 6 tydzień.
Data ostatniej miesiączki 27.10, cykle około 30 dni.
Transfer mrożonej 5 dniowej blastki 18.11
Który to tydzień według was?
Trzymam kciukiJa mam w środę jeśli będzie co transferować. Z 6 komórek mamy na dzisiaj (2dpp) 3 zarodki
Lea2022
Moderator
Przy transferze 5 dniowej blastocysty odejmujesz 19 dni od terminu transferu i ten dzień liczysz jako pierwszy dzień ciąży.Dziewczyny, czy któraś z was ogarnia jak się liczy tydzień ciąży? Co kalkulator to co innego mi pokazuje - 4, 5 albo 6 tydzień.
Czyli 31.10 jako pierwszy dzień. Czyli dziś masz 4+3.
Który dpt??Mmm to nowość u mnie . Generalnie tak od 3 dpt boli?kluje mnie coś nad lewa pachwiną, podbrzusze mnie tak ciągnie lekko okresowo . Jak dla mnie objawy nic nie wnoszące bo ciagle tak mam ostatnio na tych cyklach sikne rano, pójdę na krew . Pożyjemy zobaczymy
Aileen31
A mnie lekarka mówiła że odejmuje 18 Widzę co lekarz to inna matematykaPrzy transferze 5 dniowej blastocysty odejmujesz 19 dni od terminu transferu i ten dzień liczysz jako pierwszy dzień ciąży.
Czyli 31.10 jako pierwszy dzień. Czyli dziś masz 4+3.
Coffe18
Dziewczyny, czy któraś z was ogarnia jak się liczy tydzień ciąży? Co kalkulator to co innego mi pokazuje - 4, 5 albo 6 tydzień.
Miałam transfer tego samego dnia i dziś jestem w 4+4
reklama
Magnolia89
Aktywna w BB
W takim razie to był szczęśliwy poniedziałek dużo zdrówkaMiałam transfer tego samego dnia i dziś jestem w 4+4