Ojej bardzo mi przykro, ja też mam Endo i adenomiozę z jakiego miasta jesteś że robią skleroterapię w szpitalu? Czyżby Lublin?Dostałam rozpiskę od lekarza od endo co można zrobić. Będzie to do decyzji lekarza prowadzącego w ivf. Bo teoretycznie można zrobić stymulację ale jest ryzyko że nie da się pobrać komórkek z tego jajnika. Z tego co mówił to on by szedł raczej w ściągnięcie tej torbieli w szpitalu, podanie leku w nią, a właściwie alkoholu, żeby zasuszyć. Dopiero później stymulacja, punkcja, mrożenie zarodków, histeroskopia z podaniem lipidolu, przez kilka miesięcy sztuczna menopauza i dopiero można myśleć o transferze.
Z tego co mówił nie każdy gin też może chcieć mnie prowadzić w takiej sytuacji.
reklama
annn1
Fanka BB :)
Jestem z Krakowa ale polecono mi szpital w Lublinie jako opcje na NFZ. Miałaś może robiony ten zabieg? Albo wiesz gdzie robią prywatnie?Ojej bardzo mi przykro, ja też mam Endo i adenomiozę z jakiego miasta jesteś że robią skleroterapię w szpitalu? Czyżby Lublin?
raisonnablement
Ja 2,5 dnia za każdym razem (dwa razy)Dziewczyny po nieudanych transferach, gdzie beta nie drgnęła - ile dni po odstawieniu leków dostałyście okres?
miszka0109
Aktywna w BB
Powodzenia trzymam kciukiCześć dziewczyny. Dołączam do Was. Dzisiaj zaczęłam stymulację.
alamakootaa
Aktywna w BB
3 dniDziewczyny po nieudanych transferach, gdzie beta nie drgnęła - ile dni po odstawieniu leków dostałyście okres?
Tak 1 stymulacja więc nie wiem czego się spodziewać. Ale co ma być to będzieJakie masz leki ?1 stymulacja ?
Leki to na razie Rekovelle, potem ma dojść Orgalutran. W środę mam wizytę u lekarki, zobaczymy jak tam idzie produkcja.
Miałam robiony w Lublinie na NFZ w szpitalu. Zabieg 10 minutowy. Polecam.Jestem z Krakowa ale polecono mi szpital w Lublinie jako opcje na NFZ. Miałaś może robiony ten zabieg? Albo wiesz gdzie robią prywatnie?
annn1
Długo czekałaś na termin do poradni i później na zabieg?Miałam robiony w Lublinie na NFZ w szpitalu. Zabieg 10 minutowy. Polecam.
Nie. W poradni byłam w styczniu, a zabieg miałam już w marcu, więc szybko.Długo czekałaś na termin do poradni i później na zabieg?
reklama
annn1
Czy po tym zabiegu odnawiały ci się jeszcze torbiele Endo? Bo też z takimi opiniami się spotkałam że lubią nawracać.Nie. W poradni byłam w styczniu, a zabieg miałam już w marcu, więc szybko.
Miałaś wykonywane jakieś badania przed zabiegiem?