reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

Jak wyglądały Wasze cykle bezpośrednio po punkcji? Czy były owulacyjne? Ja szykuje się na transfer w grudniu, ale jak na złość dzisiaj 13 dc i zero oznak nadchodzącej owulacji testy blade ovu. Chciałam sobie zamówić bilet do PL, hotel i mniej więcej jakoś rozplanować wolne za wczasu, chociaż i tak jestem na skraju wywalenia z pracy, bo limit wykorzystałam.
P.s wiem że to niestandardowe pytanie , bo albo świeże transfery , albo zaraz po punkcji następny cykl jest transferowy, ale u mnie inna sytuacja🙄
Ja miałam jeden cykl przerwy no i był mega długi i bezowulacyjny. Jak normalnie mam 30-31, a tamten miałam 40 dniowy. 😐

reklama
U nas doktor kazał pozbyc się materiału we wtorek wieczorem, punkcja czwartek rano. Ale samodzielnie, bez seksu. Efekt pożądany jest :)
"pozbyć się materiału" 🫶
Happy Ryan Gosling GIF by Warner Bros. Deutschland

Hej, macie do polecenia psychiatrę z Wrocławia?

Czy jak już byliśmy w programie, ale nie mamy już mrozaków to teraz na nowo muszą nas zakwalifikować?

Jakoś sobie musimy radzić, żeby o wszystkim ładnie z lekarzami gadać, a oni z nami 😂🤡
Z takich śmiesznych sytuacji, to na jakiejś wizycie lekarka przepisywała mi leki. I chciałam zapytać jak mają być aplikowane, czy doustnie czy dopochwowo, ale jako że z przyzwyczajenia zawsze mówię „dowcipnie” to słowo „dopochwowo” wypadło mi z mózgu. Stwierdziłam że „dowcipnie” nie wypada powiedzieć, więc zamiast tego zrobiłam piękny zamach palcem, imitujący wkładanie tabletki do Grażynki 😂 nie umiem tego słowami opisać, ale mam nadzieję wiecie o co mi chodzi 👆🤣 obydwie prawie ryczałyśmy ze śmiechu 😁

reklama
Jak wyglądały Wasze cykle bezpośrednio po punkcji? Czy były owulacyjne? Ja szykuje się na transfer w grudniu, ale jak na złość dzisiaj 13 dc i zero oznak nadchodzącej owulacji testy blade ovu. Chciałam sobie zamówić bilet do PL, hotel i mniej więcej jakoś rozplanować wolne za wczasu, chociaż i tak jestem na skraju wywalenia z pracy, bo limit wykorzystałam.
P.s wiem że to niestandardowe pytanie , bo albo świeże transfery , albo zaraz po punkcji następny cykl jest transferowy, ale u mnie inna sytuacja🙄
Nie jestem tu zapisana, ale mialysmy punkcje w tym samym czasie i u mnie ten kolejny cykl po punkcji wygląda normalnie. Owulacja w terminie podobnym co w zwykłym cyklu. Byłam na kontroli kilka dni temu i u mnie tez transfer w grudniu. Także będziemy mieć w podobnym terminie :)

Do góry