reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
ja po wizycie potwierdzającej ciąże byłam w klinice ostatni raz :)
Ja właśnie byłam na pierwszej był uwidoczniony pęcherzyk, teraz byłam na drugiej, jest akcja serca a znowu kazali mi przyjść za tydzień i dalej nie mam karty ciąży. Jak zapytałam kiedy mogę wybrać lekarza u którego chce prowadzić powiedział mi lekarz że jak będzie bezpiecznie i nie wiem ile to potrwa. Chciałabym już tam nie wracać 🤣

Dziewczyny, ile my w tym rządowym projekcie mamy szans? Ile punkcji, ile transferów? Ktoś to może wytłumaczyć blondynce? :D
4 procedury, a na procedurę składa się:
1 stymulacja
1 punkcja
Transferów tyle, ile uda się mieć zarodków.

Jeżeli nie macie wskazań szczególnych to po punkcji maksymalnie może zostać zapłodnionych 6 komórek, ale wiele z dziewczyn ma tutaj te wskazania specjalne.

Wiec na moim przykładzie - ja nie miałam wskazań szczególnych i z 10 dojrzałych komórek zapłodnili mi 6, a 3 rozwinęły się do stadium blastocysty. Wiec w ramach 1 procedury przysługują mi 3 transfery.

Dziewczyny, które brały ovitrelle/zivafert przy transferze na cyklu naturalnym - kiedy zaczęłyście testowanie? Na ulotce jest informacja, że zastrzyk utrzymuje się do 10
Dni, ale nie wiem czy im wierzyć 😂
Ja testowałam 7dpt . W sumie od ovitrelle wyszło 14 dni ( zastrzyk , za dwa dni owulacja , 5 dni -transfer no i 7dpt testowałam )

Dziewczyny, ile my w tym rządowym projekcie mamy szans? Ile punkcji, ile transferów? Ktoś to może wytłumaczyć blondynce? :D
aha, chyba, że będzie sytuacja braku odpowiedzi na stymulację, czyli brak miniumum 2 dojrzałych komórek, w dwóch stymulowanych cyklach (po dwie na cykl), ale w takiej sytuacji można jeszcze wtedy skorzystać z dawstwa.

Dziewczyny, które brały ovitrelle/zivafert przy transferze na cyklu naturalnym - kiedy zaczęłyście testowanie? Na ulotce jest informacja, że zastrzyk utrzymuje się do 10
Dni, ale nie wiem czy im wierzyć 😂
Ja miałam podany zastrzyk w środę, a piątek wizyta i kolejna środa transfer czyli 7 dni po podaniu zastrzyku. To już +4dpt daje ci 11 dni. Luzik😁

1 stymulacja
1 punkcja

Jeżeli nie macie wskazań szczególnych to po punkcji maksymalnie może zostać zapłodnionych 6 komórek, ale wiele z dziewczyn ma tutaj te wskazania specjalne.

Wiec na moim przykładzie - ja nie miałam wskazań szczególnych i z 10 dojrzałych komórek zapłodnili mi 6, a 3 rozwinęły się do stadium blastocysty. Wiec w ramach 1 procedury przysługują mi 3 transfery.
Wszystko zrozumiałam! Możesz zostać przedszkolanką :D <3

1 stymulacja
1 punkcja

+ chyba poza tymi 4 proceduramii jeszcze dwie z komórkami dawczyni? Czy się mylę?
I też jak w ciągu dwóch procedur nie uda się uzyskać jakościowych komóek to chyba dyskwalifikacja?
Coś mi dzwoni, ale nie wiem gdzie 😅

reklama
Do góry