reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
ja po wizycie potwierdzającej ciąże byłam w klinice ostatni raz :)
Ja właśnie byłam na pierwszej był uwidoczniony pęcherzyk, teraz byłam na drugiej, jest akcja serca a znowu kazali mi przyjść za tydzień i dalej nie mam karty ciąży. Jak zapytałam kiedy mogę wybrać lekarza u którego chce prowadzić powiedział mi lekarz że jak będzie bezpiecznie i nie wiem ile to potrwa. Chciałabym już tam nie wracać 🤣

Dziewczyny, ile my w tym rządowym projekcie mamy szans? Ile punkcji, ile transferów? Ktoś to może wytłumaczyć blondynce? :D
4 procedury, a na procedurę składa się:
1 stymulacja
1 punkcja
Transferów tyle, ile uda się mieć zarodków.

Jeżeli nie macie wskazań szczególnych to po punkcji maksymalnie może zostać zapłodnionych 6 komórek, ale wiele z dziewczyn ma tutaj te wskazania specjalne.

Wiec na moim przykładzie - ja nie miałam wskazań szczególnych i z 10 dojrzałych komórek zapłodnili mi 6, a 3 rozwinęły się do stadium blastocysty. Wiec w ramach 1 procedury przysługują mi 3 transfery.

Dziewczyny, które brały ovitrelle/zivafert przy transferze na cyklu naturalnym - kiedy zaczęłyście testowanie? Na ulotce jest informacja, że zastrzyk utrzymuje się do 10
Dni, ale nie wiem czy im wierzyć 😂
Ja testowałam 7dpt . W sumie od ovitrelle wyszło 14 dni ( zastrzyk , za dwa dni owulacja , 5 dni -transfer no i 7dpt testowałam )

Dziewczyny, ile my w tym rządowym projekcie mamy szans? Ile punkcji, ile transferów? Ktoś to może wytłumaczyć blondynce? :D
aha, chyba, że będzie sytuacja braku odpowiedzi na stymulację, czyli brak miniumum 2 dojrzałych komórek, w dwóch stymulowanych cyklach (po dwie na cykl), ale w takiej sytuacji można jeszcze wtedy skorzystać z dawstwa.

Dziewczyny, które brały ovitrelle/zivafert przy transferze na cyklu naturalnym - kiedy zaczęłyście testowanie? Na ulotce jest informacja, że zastrzyk utrzymuje się do 10
Dni, ale nie wiem czy im wierzyć 😂
Ja miałam podany zastrzyk w środę, a piątek wizyta i kolejna środa transfer czyli 7 dni po podaniu zastrzyku. To już +4dpt daje ci 11 dni. Luzik😁

1 stymulacja
1 punkcja

Jeżeli nie macie wskazań szczególnych to po punkcji maksymalnie może zostać zapłodnionych 6 komórek, ale wiele z dziewczyn ma tutaj te wskazania specjalne.

Wiec na moim przykładzie - ja nie miałam wskazań szczególnych i z 10 dojrzałych komórek zapłodnili mi 6, a 3 rozwinęły się do stadium blastocysty. Wiec w ramach 1 procedury przysługują mi 3 transfery.
Wszystko zrozumiałam! Możesz zostać przedszkolanką :D <3

1 stymulacja
1 punkcja

+ chyba poza tymi 4 proceduramii jeszcze dwie z komórkami dawczyni? Czy się mylę?
I też jak w ciągu dwóch procedur nie uda się uzyskać jakościowych komóek to chyba dyskwalifikacja?
Coś mi dzwoni, ale nie wiem gdzie 😅

reklama
Do góry