NataliaNatka
Aktywna w BB
Dziewczyny, ile my w tym rządowym projekcie mamy szans? Ile punkcji, ile transferów? Ktoś to może wytłumaczyć blondynce?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja właśnie byłam na pierwszej był uwidoczniony pęcherzyk, teraz byłam na drugiej, jest akcja serca a znowu kazali mi przyjść za tydzień i dalej nie mam karty ciąży. Jak zapytałam kiedy mogę wybrać lekarza u którego chce prowadzić powiedział mi lekarz że jak będzie bezpiecznie i nie wiem ile to potrwa. Chciałabym już tam nie wracaćja po wizycie potwierdzającej ciąże byłam w klinice ostatni raz
4 procedury, a na procedurę składa się:Dziewczyny, ile my w tym rządowym projekcie mamy szans? Ile punkcji, ile transferów? Ktoś to może wytłumaczyć blondynce?
Ja testowałam 7dpt . W sumie od ovitrelle wyszło 14 dni ( zastrzyk , za dwa dni owulacja , 5 dni -transfer no i 7dpt testowałam )Dziewczyny, które brały ovitrelle/zivafert przy transferze na cyklu naturalnym - kiedy zaczęłyście testowanie? Na ulotce jest informacja, że zastrzyk utrzymuje się do 10
Dni, ale nie wiem czy im wierzyć
aha, chyba, że będzie sytuacja braku odpowiedzi na stymulację, czyli brak miniumum 2 dojrzałych komórek, w dwóch stymulowanych cyklach (po dwie na cykl), ale w takiej sytuacji można jeszcze wtedy skorzystać z dawstwa.Dziewczyny, ile my w tym rządowym projekcie mamy szans? Ile punkcji, ile transferów? Ktoś to może wytłumaczyć blondynce?
Ja miałam podany zastrzyk w środę, a piątek wizyta i kolejna środa transfer czyli 7 dni po podaniu zastrzyku. To już +4dpt daje ci 11 dni. LuzikDziewczyny, które brały ovitrelle/zivafert przy transferze na cyklu naturalnym - kiedy zaczęłyście testowanie? Na ulotce jest informacja, że zastrzyk utrzymuje się do 10
Dni, ale nie wiem czy im wierzyć
Wszystko zrozumiałam! Możesz zostać przedszkolanką <34 procedury, a na procedurę składa się:
1 stymulacja
1 punkcja
Transferów tyle, ile uda się mieć zarodków.
Jeżeli nie macie wskazań szczególnych to po punkcji maksymalnie może zostać zapłodnionych 6 komórek, ale wiele z dziewczyn ma tutaj te wskazania specjalne.
Wiec na moim przykładzie - ja nie miałam wskazań szczególnych i z 10 dojrzałych komórek zapłodnili mi 6, a 3 rozwinęły się do stadium blastocysty. Wiec w ramach 1 procedury przysługują mi 3 transfery.
Po moim trupieWszystko zrozumiałam! Możesz zostać przedszkolanką <3
+ chyba poza tymi 4 proceduramii jeszcze dwie z komórkami dawczyni? Czy się mylę?4 procedury, a na procedurę składa się:
1 stymulacja
1 punkcja
Transferów tyle, ile uda się mieć zarodków.
Jeżeli nie macie wskazań szczególnych to po punkcji maksymalnie może zostać zapłodnionych 6 komórek, ale wiele z dziewczyn ma tutaj te wskazania specjalne.
Wiec na moim przykładzie - ja nie miałam wskazań szczególnych i z 10 dojrzałych komórek zapłodnili mi 6, a 3 rozwinęły się do stadium blastocysty. Wiec w ramach 1 procedury przysługują mi 3 transfery.
Betę dopiero mogę zrobić w poniedziałek bo jestem aktulanie w Niemczech, ale wczoraj robiłam z moczu i wyszedł negatywny wiec raczej już lipa....Jak u Ciebie sytuacja ? Kiedy robisz betę ?