reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

Dzień dobry :)
Pytanka dwa, czy któraś kobietka miała sytuację, że po punkcji został odroczony transfer do kolejnego cyklu? Jeżeli tak, to w którym dniu cyklu dostałyście okres? To się jakoś może przesunąć w jedną albo drugą stronę? Aktualnie biorę Primolut Nor 2x1.
A drugie pytanie, to w tym "sztucznym" cyklu, w którym dniu wtedy miałyście transfer? Wiem, że z owulacją różnie, z endometrium itd, ale pamiętacie jak to było u Was?

Miłego dnia!
u mnie transfer odroczony, po punkcji brałam proga 10 dni i okres dostałam 3 dni po zakończeniu proga. Co do rodzaju cyklu transferowego czy sztuczny czy naturalny to już lekarz decyduje. Jeśli cykl sztuczny to nie będzie owulacji bo bierze się estrofem na zahamowanie i lekarz wyznacza dzień cyklu na podstawie grubości Endo. U mnie akurat w 20dc był transfer na cyklu sztucznym.

reklama
Pytanka dwa, czy któraś kobietka miała sytuację, że po punkcji został odroczony transfer do kolejnego cyklu? Jeżeli tak, to w którym dniu cyklu dostałyście okres? To się jakoś może przesunąć w jedną albo drugą stronę? Aktualnie biorę Primolut Nor 2x1.
A drugie pytanie, to w tym "sztucznym" cyklu, w którym dniu wtedy miałyście transfer? Wiem, że z owulacją różnie, z endometrium itd, ale pamiętacie jak to było u Was?

Miłego dnia!
Ja teraz miałam na sztucznym cyklu transfer w 21 dc.
Od 2 dc się bierze estrofem, około 12-16 dnia wizyta (ja tak zawsze miałam) i lekarz wyznacza dzień transferu na podstawie USG i grubości Endometrium.
Na naturalnym musisz wybaczyć dokładnie owulację i transfer zazwyczaj 5 dni po (jeżeli zarodek ma 5 dni)

Ja w środę transfer, a zaczyna mnie boleć gardło….
trzymaj się i staraj coś podleczyć przed transferem . Teraz ciężki czas bo wszyscy w koło przeziębieni. Ja podeszłam z lekkim bólem gardła ale na szczęście po transferze mi przeszło

Miłego dnia!
ja miałam odroczony , okres przyszedł wcześniej 21c . W kolejnym cyklu naturalnym transfer 21 cyklu -( owulacja 16 dnia )

Witam, czy któraś z Was korzysta z refundowanego programu jednocześnie będąc otyłą (BMI w okolicach 40)? Chcę się zapisać na wizytę kwalifikacyjną, ale bardzo obawiam się podejścia do mojej wagi.
Staram się o ciążę od wielu lat, dwóch kresek nigdy nie ujrzałam. Mam jeden niedrożny jajowód.
Waga mniejsza lub większa, ale zawsze byłam otyła.

Ostatnia edycja:
reklama
Witam, czy któraś z Was korzysta z refundowanego programu jednocześnie będąc otyłą (BMI w okolicach 40)? Chcę się zapisać na wizytę kwalifikacyjną, ale bardzo obawiam się podejścia do mojej wagi.
Staram się o ciążę od wielu lat, dwóch kresek nigdy nie ujrzałam. Mam jeden niedrożny jajowód.
Waga mniejsza lub większa, ale zawsze byłam otyła.
Nie stresuj się na zapas, czekając w kolejce do lekarza widziałam wiele Pań z większymi rozmiarami i wypełniały dokumenty kwalifikacyjne. Będzie dobrze :)

Do góry