reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

Ja miałam dokładnie te same leki. Podawałam je jeden po drugim.
Nic nie musisz dokupować, wszystko jest. Menopur to proszek, z którego musisz zrobić roztów (bardzo prosto i są tuoriale w necie i dobra instyruckja do leku) a Rekovelle to pen, nakręcasz dawkę jaką Ci lekarz zalecił. Wszystko też jest w necie.
Lekarz nie robił Ci szkolenia z podania leków?
Mówił, ale myślami już byłam gdzie indziej chyba trochę.
Poza tym wolę się upewnić 10 razy czy dobrze zrozumiałam i czegoś nie skopie, bo się pospieszę xd

reklama
Ehh @PatPatPat bardzo mi przykro :( pamiętaj że przy poronieniu przysługuje Ci skrócony macierzyński, ale tylko jeśli uda się zbadać płeć kropka i zarejestrujecie go w urzędzie. Z tego co wiem szpitale rzadko o tym informują a jak się świat rozpada na kawałki to ciężko o takich rzeczach samemu się dowiadywać i myśleć. Ściskam mocno ❤️

A i btw w Luxmedzie ciąży z ivf nie mogą prowadzić :p badania wszystkie itp spoko, normalnie mi lekarka założyła kartę ciąży ichniejszą ale prowadzący lekarz musi być spoza. Oni nawet bliźniaczych ciąż nie prowadzą 🙃
Czyli co, musisz mieć lekarza z zewnątrz ale jak ci wystawi badania (np lekarz prywatny) to możesz iść do luxmed te badania zrobić za free?

reklama
A i btw w Luxmedzie ciąży z ivf nie mogą prowadzić :p badania wszystkie itp spoko, normalnie mi lekarka założyła kartę ciąży ichniejszą ale prowadzący lekarz musi być spoza. Oni nawet bliźniaczych ciąż nie prowadzą 🙃
A sprawdzałaś na infolinii czy tak jest na pewno? Bo ja pamiętam że kiedyś mi też mignęło że w medicoverze też tak niby było. Ale przeczytałam wszystkie regulaminy i dzwoniłam na infolinię i powiedzieli że ciąża to ciąża i normalnie prowadzą :)

Do góry