reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Dziekuje Wam bardzo za odpowiedzi. A jak to jest w sytuacji gdyby teraz transfer nie udal sie ( nie mamy wiecej zarodkow). Czy wowczas trzeba dokumentowac znowu czas starania o kolejna ciaze? U nas problemem byla morfologia plemnikow oraz niedrozny jeden jajowod, co w zasadzie nie bylo na liscie kwalifikujacej do in vitro a wzieto pod uwage raczej czas staran ( 2lata).

reklama
Ja nadal bez wyników hodowli, dzwoniłam do kliniki babka z rejestracji ma przekazać do embriolog info o pilnym kontakcie, nie przełączyła mnie , bo tam nikogo nie ma. Jestem wściekła😖 i najprawdopodobniej govvno się dzisiaj dowiem na to wychodzi a jest 6 doba po punkcji.
miałam identycznie. Ja też małam info dopiero w 7 dobie i to po południu. Tyle nerwów ile się najadłam...

Ja nadal bez wyników hodowli, dzwoniłam do kliniki babka z rejestracji ma przekazać do embriolog info o pilnym kontakcie, nie przełączyła mnie , bo tam nikogo nie ma. Jestem wściekła😖 i najprawdopodobniej govvno się dzisiaj dowiem na to wychodzi a jest 6 doba po punkcji.
W jakiej jesteś klinice? Do mnie zadzwonili później info. Jak masz w pierwszym mailu tam mi napisali ze wtedy i wtedy będzie informacja.

Dziewczyny a jak jest z mrozeniem zarodków z dofinansowania. Mam trzy zamrożone, trzy słomki. Cena za słonkę jest podana i wniej jest cena rocznego utrzymania po roku utrzymanie 500zl. Obejmuje to refundacja?

Dziekuje Wam bardzo za odpowiedzi. A jak to jest w sytuacji gdyby teraz transfer nie udal sie ( nie mamy wiecej zarodkow). Czy wowczas trzeba dokumentowac znowu czas starania o kolejna ciaze? U nas problemem byla morfologia plemnikow oraz niedrozny jeden jajowod, co w zasadzie nie bylo na liscie kwalifikujacej do in vitro a wzieto pod uwage raczej czas staran ( 2lata).
Nie, ja od razu dostałam sms od lekarza, żeby umówić się na wizytę i od razu od nowa zaklikał w systemie, że daje kwalifikacje i rozpisal stymulację

W jakiej jesteś klinice? Do mnie zadzwonili później info. Jak masz w pierwszym mailu tam mi napisali ze wtedy i wtedy będzie informacja.

Dziewczyny a jak jest z mrozeniem zarodków z dofinansowania. Mam trzy zamrożone, trzy słomki. Cena za słonkę jest podana i wniej jest cena rocznego utrzymania po roku utrzymanie 500zl. Obejmuje to refundacja?
Do końca programu (na ten moment koniec 2028) przechowywanie zarodkow jest opłacane przez MZ. Po zakończeniu programu para płaci corocznie opłatę za przechowywanie zarodków.

reklama
Do góry