reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Dziewczyny dostałam oficjalnie mail. 3 zarodki ( 5CB, 5AB, 5AB) wytłumaczycie mi te dane, bo na internecie to ciężko zrozumieć. 2 zarodki pozostają w dalszej hodowli.

A u nas bez zmian, wyszłam do domu, ale bomba cyka. Maluch żyje i ma się dobrze, oby tak zostało... bo krwiak jest b. duży. Uprzedzili mnie, że może się zacząć oczyszczać i żebym się nie przestraszyła krwawienia. W poniedziałek muszę pokazać się swojej lekarz prowadzącej, oczywiście nie ma terminu, czekam aż mi zaproponują jakieś rozwiązanie...

no ale czas to pożera strasznie.
U mnie ngaortsze jest jak wyskakują tik toki z jakimiś biednymi, ocalonymi zwierzetami. Nie mogę tego oglądać, bo serce mi pęka, ale oglądam, bo mi tak szkoda tych zwierzątek. No i potem tik tok mii ciaglę podrzuca takie treści. A nie umiem zablokować, zeby akurat tych mi nie wyświetlało
A to u mnie, ze zwierzątek to czasem tylko słodkie kotki bo jestem kociarą 😅. Ale ja używam opcji "nie interesuje mnie to" i jakoś faktycznie ucina mi te rzeczy, których nie chce widzieć

A u nas bez zmian, wyszłam do domu, ale bomba cyka. Maluch żyje i ma się dobrze, oby tak zostało... bo krwiak jest b. duży. Uprzedzili mnie, że może się zacząć oczyszczać i żebym się nie przestraszyła krwawienia. W poniedziałek muszę pokazać się swojej lekarz prowadzącej, oczywiście nie ma terminu, czekam aż mi zaproponują jakieś rozwiązanie...
Dalej trzymam za Was bardzo mocno kciuki!

Dziewczyny dostałam oficjalnie mail. 3 zarodki ( 5CB, 5AB, 5AB) wytłumaczycie mi te dane, bo na internecie to ciężko zrozumieć. 2 zarodki pozostają w dalszej hodowli.
Pierwszy znak, czyli cyfra oznacza stadium rozwoju zarodka, 5 oznacza blastocystę
drugi znak (pierwsza litera) to ocena węzła zarodkowego, czyli wewnętrznej masy zarodkowej, z której powstanie płód. A-doskonała jakość, B-dobra, C- słaba
trzeci znak (druga litera) to ocena trofoblastu, czyli tego, z czego powstanie łożysko. I znów A-doskonała jakość, B-dobra, C- słaba

reklama
Do góry